ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні — Всесвітній день пошти

    20 квітня 2024 субота
    43 переглядів
    "УкрПошта" надає споживачам понад 50 видів послуг

    9 жовтня світове поштове співтовариство відзначає Всесвітній день пошти на честь історичної дати 9 жовтня 1874 року, коли було укладено Бернську Угоду, яка започаткувала Всесвітній поштовий союз (ВПС) із штаб-квартирою в Берні, столиці Швейцарської Конфедерації.

    Усі країни-члени ВПС, зокрема й Україна, яка увійшла до його складу ще в 1947 році, з нагоди Всесвітнього дня пошти проводять у себе низку заходів, мета яких — ознайомити широкі верстви населення з діяльністю та завданнями ВПС, поширити відомості про соціальне та економічне значення поштових служб у державі та світі, ще раз привернути увагу споживачів до поштових послуг та проблем галузі.
    У 2008 році Всесвітній день пошти проводиться під гаслом "Всесвітня поштова мережа: залишайся на зв'язку". Традиційно в рамках відзначення цього свята з 5 по 11 жовтня пройде Міжнародний тиждень листа, під час якого здійснюватимуться додаткові перевірки якості пересилання письмової кореспонденції в Україні.
    У дирекціях підприємства для споживачів організовуватимуться конференції, ярмарки, конкурси, виставки, бесіди та лекції про Всесвітній поштовий союз, його роль і завдання в процесі розвитку суспільства, роботу національної пошти, про нові послуги, що надаються Укрпоштою тощо. У структурних підрозділах Укрпошти, що надають послуги споживачам, можна буде ознайомитися з плакатами, тематичними стендами, присвяченими Всесвітньому дню пошти.
    Відбудеться також низка інших заходів, зокрема:
    в усіх об'єктах поштового зв'язку буде проведено "День відкритих дверей" та за номерами телефонів, зазначеними в оголошеннях у відділеннях зв'язку, організовано прямий телефонний зв'язок з провідними спеціалістами галузі в кожному філіалі Укрпошти. Громадяни зможуть висловити свої пропозиції, зауваження щодо вдосконалення роботи української пошти, якості обслуговування клієнтів, а також одержати роз'яснення фахівців з питань, пов'язаних із наданням поштових послуг тощо;
    у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Луганській, Київській міській, Київській обласній, Харківській, Херсонській, Чернівецькій та Севастопольській дирекціях Укрпошти здійснюватимуться погашення поштових марок спеціальними поштовими штемпелями "Міжнародний тиждень листа", "Всесвітній день пошти" та "Тиждень листа";
    з нагоди міжнародного свята дирекцією "Видавництво "Марка України" виготовлено художній маркований конверт "Міжнародний тиждень листа".


    Сьогодні національний поштовий оператор України «УкрПошта» надає споживачам понад 50 видів послуг, здійснює прямий поштовий обмін з 72 країнами світу. До складу підприємства входять понад 15 тис. відділень поштового зв'язку (з них понад 11 тис. - в сільській місцевості). Кількість співробітників - близько 110 тис. чоловік.
    Також 9 жовтня відбудеться презентація нової художньої поштової марки «Права клієнта як аспект прав людини».

    Всесвітній поштовий союз (ВПС) з 1948 року є спеціалізованим агентством Організації Об'єднаних Націй, що регулює надання універсальної поштової служби. Країни-члени ВПС (191 країна) формують найбільшу мережу доставки у світі.
    5 млн поштових працівників із 660 тисяч поштових установ усього світу щорічно обробляють і доставляють близько 436 млрд відправлень письмової кореспонденції, у тому числі національні та міжнародні послуги, 6 млрд посилок. І це не рахуючи мільйонів грошових переказів, які здійснюються через поштово-фінансову мережу.
    ВПС забезпечує країнам і громадянам право на єдину поштову територію, відпрацьовує єдину технологію збору, приймання, обробки і доставки пошти, упроваджує єдині стандарти якості, надає рекомендації щодо тарифів, розробляє стратегію розвитку пошти та поширює нові технології. Універсальна послуга сприяє економічній ефективності країни і світу, нові технології та Інтернет дають змогу поштовим операторам підвищувати якість існуючих послуг і пропонувати нові. У міжнародних стосунках забезпечення ефективної універсальної поштової послуги для всіх підприємств і громадян також сприяє інтеграції ринків.


    С начала года жители Закарпатья отправили 2 миллиона писем

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору