ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські чиновники вирішили попрацювати піарниками Арсенія Яценюка?

    28 березня 2024 четвер
    57 переглядів
    В Ужгороді ціляться в Яценюка, а ганьблять Україну

    Судячи з того, як екс-спікера зустрічали в Ужгороді, напрошується саме такий висновок.
    Ціляться в Яценюка, а ганьблять Україну. Поширення чуток про те, що мітинг “Сєні” не відбудеться, заборона літаку з Яценюком сідати в аеропорту Ужгорода, відключення електроенергії у трьох районах міста під час виступу в ефірі обласної телерадіокомпанії...

    Усе це в історії українських виборів уже було. І завжди мало ефект! Щоправда, зворотний. З точністю до навпаки... Під час самого мітингу в Ужгороді теж не бракувало історичних паралелей - в Арсенія Петровича жбурляли помідори і яйця. Ну, яйця - це взагалі “українське класико”! Але Яценюк, на відміну від Віктора Федоровича в 2004-му, не впав. Усе-таки історія чогось та й вчить. А можливо, просто не влучили... Відповідь Яценюка ужгородським яйцеметальникам була бойовою: “Я не той типаж, який яєць боїться. А ось за ваші яйця можу й взятися”.

    Якби дії опонентів Яценюка обмежилися яйцями, уся ця історія виїденого яйця не вартувала б. На жаль, на ужгородському мітингу сталося значно гірше. А саме - черговий ксенофобський випад: брудний, огидний, ганебний. На площі, де виступав Яценюк, перебували, як повідомила прес-служба “Фронту змін”, “кількадесят осіб бандитської зовнішності з ксенофобськими плакатами, зміст яких був ідентичний до скандально відомих висловлювань мера Ужгорода”. Тут є певна неточність, як на мене. Я бачив по каналу ICTV телесюжет із мітингу, і мені зовнішність тих “осіб” видалася не так “бандитською”, як дебільною. Але що це міняє? Плакати справді були “ксенофобськими”, справді “у стилі” міського голови Ужгорода Сергія Ратушняка. Тексти, що ставили під сумнів здатність Яценюка стати лідером української нації, організатори цього неподобства “креативно” проілюстрували шестикінечною зіркою Давида і ходою у традиційному одязі євреїв-ортодоксів...

    Я не знаю, здатний Яценюк бути лідером чи ні. Для того й виборча кампанія проводиться, аби люди могли зорієнтуватися, обрати собі кандидата в президенти, який їм подобається. Але точно знаю: у будь-якій країні Європейського Союзу (куди начебто прагне Україна) ксенофобські плакати на кшталт тих, які були на мітингу в Ужгороді, негайно зацікавили би правоохоронні органи. Чуєте, пане Луценко? Бо це ніщо інше, як брутальний замах на Конституцію, що гарантує усім громадянам України, незалежно від їхнього етнічного походження (кому взагалі до цього може бути діло?!), рівні права. А значить, і таке саме, як в інших, право претендувати на роль лідера української нації. У даному випадку - президента.

    Загалом, зовсім не в Яценюкові тут справа! І навіть не в Ратушняку, який у цій історії - просто жалюгідна маріонетка... Кадри зі скандального мітингу в Ужгороді облетять увесь світ (“друзі” України в таких випадках діють вельми оперативно). І будь ласка: жупел ксенофобії і антисемітизму, який за будь-яку ціну намагаються міцно начепити на Україну (аби дискредитувати її на міжнародній арені), одержить нове наочне підтвердження. Чого тільки сюди не приплетуть! І “колабораціонізм” УПА й дивізії “Галичина” з нацистами, і “ката табору смерті “Треблінка” Івана Дем’янюка, і навіть “традиційний історичний антисемітизм” українців... Невже ті, хто використовує Ратушняка і компанію задля “мочилова” потенційного конкурента, цього не розуміють? Невже в угарі боротьби за “булаву” можна використовувати навіть такі методи?

    Аскольд ЄРЬОМІН

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору