ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді поет-сатирик Юрій Шип презентував "Школу мудрого діда"

    29 березня 2024 п'ятниця
    102 переглядів
    У прес-центрі газети "Неділя" поет-сатирик Юрій Шип спілкувався із журналістами

    В Ужгороді відомий закарпатський письменник Юрій Шип провів прес-конференцію для крайових ЗМІ з нагоди виходу в світ його тридцятої книжки «Школа мудрого діда».

    Це співпало з виданням трилогії поета «Побожні думки в чотири рядки», «Фрічки фігляла» та «Школа мудрого діда», якою продемонстрував ще одну грань свого творчого потенціалу. На цей раз як блискучого майстра катренів – чотирирядкових віршів з актуальними морально-етичними фабулами. Як і попереднім ліричним, пісенним, гумористичним та публіцистичним творам книжок Юрія Шипа, його катренам притаманні фольклорна основа, художнє розмаїття, народні слух і зір, звернені до неба з сакраментальною тезою: без Бога – ні до порога.
    Саме на цю особливість його творчих набутків звернули увагу присутні на зібранні журналісти. В процесі обговорення животрепетних для нашого сучасника питань та відповідей на них письменника, через призму його літературної діяльності на теми добра і зла, красивого і потворного, духовних цінностей і матеріальної гонитви сильних світу цього за наживою.
    Це підкреслили в процесі зацікавлених діалогів головний редактор газети «Неділя» Михайло Носа, Заслужені журналісти України: Іван Селменський – власний кореспондент національної радіокомпанії України в Закарпатській області, Василь Нитка – власний кореспондент газети «Голос України» та журналу «Україна», кореспондент видання «Газета по-українськи» Тетяна Грицищук», член Національної спілки журналістів України і власний кореспондент «Комсомольської правди в Україні» в Закарпатській області Іван Тупиця, інші майстри публічного пера.
    Гостро звучала дискусія навколо морального обличчя окремих молодих «геніїв-цвіркунців» у літературі, що вважають себе неперевершеними солов’ями з творами, яким небезпечно попадатися на очі та до рук підліткам.
    Чимало цікавого в процесі запитань і відповідей довідалися учасники зібрання також про творчу лабораторію, моральний етикет письменника, пригоди з його власного життя і перспективи творчості.
    Усі зійшлися на думці, що творчі набутки Юрія Шипа – мужні й потрібні людям, він пише вчасно і своєчасно, талановито і вміло. Це ствердно підкреслили й члени Національної спілки письменників України Іван Козак та доктор історичних наук професор УжНУ Сергій Федака.
    Альона ПОПОВИЧ, фото Павла БІЛЕЦЬКОГО

    Соло закарпатського поета-пісняра і гумориста Юрія Шипа

    Поет-гуморист Юрій Шип написав про історію рідного села на Закарпатті ...серйозно!

    Юрій Шип — директор закарпатського "зоосаду" з людським обличчям

    Письменники Закарпаття готують нові антології

    В Ужгороді вийшла хрестоматія "Закарпатська література для дітей ХХ століття"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору