ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття оживає після буревію та сильних опадів

    29 березня 2024 п'ятниця
    54 переглядів
    Найбільше на Закарпатті постраждали об’єкти соціальної інфраструктури

    Спеціалісти кажуть, що Закарпаттю, порівняно з сусідніми областями, пощастило, руйнувань від стихії значно менше.

    Буревії, сильні опади, снігопади та хуртовини пронеслися цими днями і через Закарпаття. Раптово занесло дороги та перевали снігом настільки, що люди не могли проїхати. Через сильний вітер найбільше в області постраждали об’єкти соціальної інфраструктури – школи та амбулаторії.
    57 населених пунктів знеструмлені, 34 – без телефонного зв’язку. У місті Рахові через аварію на водоканалі без питної води залишилися 7 тисяч мешканців. На Іршавщині на восьми школах пошкоджені дахи та порозбивані вікна. Так само постраждали дахи на двох амбулаторіях та на дитячому таборі відпочинку. Такими є результати негоди, що цими днями прийшла до Закарпаття. Через сильні снігопади Львівська залізниця припинила навіть рух потягів, а тим людям, котрі цими днями вимушено рухалися гірськими перевалами на автомобілях, взагалі виявилося непереливки.

    «Я навіть думав, що не вернуся, настільки була хуртовина, ожеледиця, завірюха на перевалі, сніг. Та їхала вантажівка, я «вчепився» за її підфарники, і так ледве-ледве повернувся додому», – розповідає водій Ростислав, який повертався з відрядження зі Стрия.

    Першими за ліквідацію наслідків негоди взялися закарпатські рятувальники, їхні підрозділи працювали і вдень, і вночі.

    «Наші підрозділи одразу після буревію та снігопадів проводили першочергові ліквідаційні роботи. Фактично, ми займалися розчищенням доріг, ліній електропередач під повалених дерев, навіть довелося рятувати один житловий будинок у селі Буковець», – каже начальник Центру пропаганди Головного управління МНС в Закарпатській області Федір Філіп.

    Уже вчора ввечері, о 18.00, рятувальники відзвітували про завершення своїх робіт, продовжують працювати лише зв’язківці та електрики. Першим треба відновити телефонні лінії у 23 селах, останнім електропостачання – у 34.

    Спеціалісти кажуть, Закарпаттю, порівняно з сусідніми областями, пощастило, руйнувань значно менше. А ще і рятувальники, і самі закарпатці прислухаються до синоптиків: вони переконують, уже з понеділка в області можна чекати на потепління та припинення дощів.
    "Радіо Свобода"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору