ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські художники поїхали на львівську "Золоту підкову"

    29 березня 2024 п'ятниця
    78 переглядів
    «Золота підкова» надихає живописців

    У Львові триває проект “Золота підкова”. Пленери, виставки, майстер-класи художників з усіх куточків України – і це ще не весь перелік заходів, що відбуваються в рамках цього проекту.

    Cтартував проект регіональним пленером, що тривав тиждень. Участь у ньому взяли львівські художники Орест Косар, Орест Манюк, Володимир Байраков та Віктор Худжилов, а також подружжя Віра та Юрій Копчаки із Трускавця. За цей час митці відвідали замки «Золотої підкови» (Олеський, Підгорецький, Золочівський), а також палаци Свіржа та Підкаменя. Митці створили понад 60 полотен, які виставлялись у Музеї народної архітектури та побуту.

    Меценатом проекту виступив підприємець Ростислав Васьо. Він зізнався, що давно планував провести подібний захід. “Для мене це перший такий меценатський проект. Цікавлюсь мистецтвом уже понад десять років. Приємно після будніх проблем хоч трішки відволіктись і поринути у високе”, - розповів Ростислав Васьо.

    22 жовтня стартував Другий всеукраїнський пленер у рамках проекту “Золота підкова”. Участь у ньому беруть чотирнадцять відомих митців зі Львова, Харкова, Трускавця, Ужгорода, Полтави, Запоріжжя та Криму. Другий пленер відрізняється не лише масштабністю та розширенням географії - його відвідають молоді живописці із незвичним стилем та свіжістю ідей. Художники малюватимуть ті місця “Золотої підкови”, які митці не встигли оглянути на першому пленері. Це - Жовква, Поморянський та Олеський замки.

    Один із організаторів проекту – художник Орест Косар – поділився із “ВЗ” своїми враженнями та планами на майбутнє: “Перший пленер був літнім, коли листя ще тримає свій зелений відтінок. А цей оздоблений різнобарв’ям осені. Розкрию таємницю: на зимові свята плануємо проведення пленеру в рамках міста. Засніжена древня архітектура Львова цікавить руку митця. У перспективі – і весняний пленер”.

    "ВЗ"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору