ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Через недбалість влади ужгородські діти мерзнуть у садках

    23 квітня 2024 вівторок
    53 переглядів

    Теоретично з 15 жовтня в нас розпочався опалювальний сезон. За попередніми прогнозами міських посадовців, тепло в оселях ужгородців мало з’явитися ще 20 жовтня. Але гарячими не стали батареї в Ужгороді по сьогодні.



    Відсутність тепла в багатьох ужгородських квартирах стає за останні роки вже явищем звичним, хоча від того не більш терпимим. Проте разом з квартирами не опалюються й інші приміщення, для прикладу, — ужгородський національний університет, більшість гуртожитків, інші заклади освіти, найвразливішою категорією з яких є дитячі садочки. Адже саме маленьких дітей найбільш недопустимо залишати у холодних приміщеннях. Саме у таких умовах мале­чі доводилося перебувати майже увесь день. Щоправда, не усім малюкам, які відвідують ужгородські дитсадки, «пощастило» відчути себе в ролі маленьких ескімосів, тому що садки в Ужгороді поділяються на дві якісно відмінні категорії: перша, ті, в яких є автономне опалення, друга — ті, які, його не мають і в яке тепло не подають. «Чорний список» останніх в Ужгороді, на жаль, набагато довший. Тому подейкують, що незабаром всіх їх закриють на вимушені «канікули» до приведення температури в приміщеннях до відповідних санітарних вимог, верхня допустима межа якої повинна становити 21-22 градуси.

    Як не прикро, за холод в дитсадках першими «спитають» не керівництво міста, а самих завідуючих. Як розповіла нам одна з них, «проблеми з початком опалювального сезону були останніми роками в Ужгороді завжди. Просто те, що нема тепла, залежить не від нас, а від конструктивної роботи міської влади в цьому напряму. Так, останніми днями температура в окремих садочках становить 12-13 градусів, тому батькам вже відтепер треба думати, куди прилаштувати дітей, коли садочки закриють. Поки що в нашому дошкільному закладі проводимо більше рухливих ігор, вмикаємо обігрівачі, просимо батьків тепліше одягати дітей. Але зрозуміло, що все це не вихід…».

    Найбільше на холод у приміщеннях дошкільних закладів освіти скаржаться самі батьки, чиї діти змушені цілими днями сидіти без тепла. Більшість з них просто не приводять дітей в садок. Але така змога є звісно, не у всіх. «Щоб дитина допізна не мерзла в садку, доводиться постійно скоріше відпрошуватися з роботи, - скаржиться мама дворічного Михайла Інна. От нещодавно син захворів, довелось брати лікарняний. А все через те, що промерз! Невже наша влада не могла подумати про підготовку до опалювального сезону скоріше?!, і скидання мерією провини на «Уж-тепло» не зрозуміле».

    От і доводиться рятувати від холоду діток батькам хто як може. В той час як керівництву міста у теплих чиновницьких кабінетах, схоже, не до дитячих проблем.





    Ужгородський виконком дав добро на опалювальний сезон у місті

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору