ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Поки лікарі «блефують» - закарпатці губляться в роздумах

    25 квітня 2024 четвер
    62 переглядів

    Справжнім шоу вийшов спецвипуск за участю провідних лікарів та працівників санітарно-епідеміологічної служби на каналі «Тиса-1» , що присвячений погіршенню епідемічної ситуації грипу в області. Більшість громадян, що перебували на зворотному зв’язку із студією цікавилися єдиним запитанням: є чи немає Каліфорнійського (свинячого) штаму грипу в Закарпатті?

    Та прямий ефір більше заплутав догадки закарпатців, ніж роз’яснив їм стан справ. Лікарі всіляко уникали терміну «свинячий грип», хитро робили різницю між поняттями «свинячим грипом в Закарпатті хворіють» та «свинячий грип в Закарпатті зареєстрований». Так одна із глядачок запитала, чи є достовірною інформація , яка оприлюднена в Інтернеті, що сьогодні від свинячого грипу в Ужгородській міській лікарні помер 48-річний громадянин. Відповідь лікарів: «Така смерть у нас не зареєстрована». Це був діалог глухого із сліпим: їх питають про самий факт смерті, а вони розповідають, що в них зареєстровано, а що ні.

    Зрозуміло, що остаточно підтвердити діагноз можна тільки в Лондоні і є великі сумніви, що аналізи ужгордців туди відвезли. А раз немає такого лабораторного підтвердження, то і немає свинячого грипу. Тобто він є, тільки незареєстрований. Суцільний бюрократизм в обласній медицині!!!

    В той же час, начальник відділу з особливо небезпечних інфекцій обласної СЕС проговорився. Заспокоюючи населення Закарпаття він буквально сказав наступне: «Не варто дуже хвилюватися з наявності свинячого грипу в Закарпатті, адже згідно статистичних даних ВОЗ смертність від нього не перевищує 1,2%. Це приблизно стільки ж, як від грипу звичайного». Отже свинячий грип є, тільки його офіційно не реєструють. Бюрократичний лохотрон, панове!!!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору