ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті захворюваність дітей на грип і ГРВІ знизилася вдвічі

    29 березня 2024 п'ятниця
    54 переглядів
    За весь період епідемії госпіталізовано 3052 хворих

    Як повідомляє кореспондент UA-Reporter.com, в Ужгороді відбулося засідання надзвичайної протиепідемічної комісії. Її члени розглянули питання про стан епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ на території області та визначили тактику щодо обмежувальних заходів.

    Доповідали головний державний санітарний лікар області Віра Чиж та начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Василь Скрип. На 18 листопада в області своєчасно проведено роботу з протиепідемічних та обмежувальних заходів, що сприяло зниженню темпів поширення недуги.
    На третьому тижні епідемії зафіксовано стабілізацію показників захворюваності та їх помірне зниження. На 16 годину 17 листопада за весь період епідемії в заклади охорони здоров’я звернулося 47459 краян, що становить 3,8 відсотка усього населення. Питома вага дітей в структурі хворих становить 43,0 відсотка. Захворюваність дітей у вікових групах шкільного та дошкільного віку знизилась відповідно у 2,1 та 1,6 рази.
    За весь період епідемії госпіталізовано 3052 хворих, що становить 6,4 відсотка усіх хворих. Дітей серед усіх госпіталізованих – 1453.
    Відповідною постановою головного державного санітарного лікаря України вакцинацію визначено найважливішим ефективним методом протидії епідемії сезонного і пандемічного грипу. Відтак обласним державним адміністраціям та органам місцевого самоврядування рекомендовано залучати всі можливі джерела фінансування для додаткової закупівлі вакцин з метою профілактики сезонного та пандемічного грипу.
    Відзначалося, що певна стабілізація епідемічної ситуації, зниження темпів приросту захворюваності дозволяє переглянути доцільність продовження обмежувальних заходів.
    Комісія прийняла ряд рішень. Зокрема, головам райдержадміністрацій, міськвиконкомів, органам місцевого самоврядування слід провести засідання надзвичайних протиепідемічних комісій з питань стану епідемічної ситуації та продовження або відміни обмежувальних заходів, забезпечити виконання постанови головного державного санітарного лікаря України від 11.11.09.№ 27 «Про заходи щодо вакцинації населення проти грипу, в т.ч. пандемічного».
    Керівників навчально-виховних закладів зобов’язано при відновленні їх роботи після додаткових канікул у зв’язку з напруженою епідситуацією забезпечити дотримання повітряно-температурного та належного протиепідемічного режиму в приміщеннях закладів відповідно до вимог розпорядчих документів.
    Керівникам дошкільних навчальних закладів необхідно забезпечити дотримання гігієнічних вимог під час щоденного ранкового прийому дітей відповідно до санітарних правил. Слід також забезпечити готовність ізоляторів та медичних кабінетів до роботи в умовах несприятливої епідситуації .
    А при відновленні роботи навчально-виховних закладів – забезпечити проведення огляду дітей з метою виявлення та недопущення у дитячі колективи хворих з ознаками грипу та ГРВІ.
    Вирішено карантинно-обмежувальні заходи в лікувально-профілактичних закладах залишити без змін до повної стабілізації епідемічної ситуації.

    В Закарпатье заболеваемость детей на грипп и ОРВИ снизилась вдвое

    В Украине от гриппа и ОРВИ умерли 344 человека

    ВОЗ считает, что в Украине никаких мутаций вируса гриппа А (H1N1) нет

    В Закарпатье официально признали восемь смертей от гриппа

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору