ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді журналістка Тетяна Грицищук презентувала книжку "Іду до людей"

    19 квітня 2024 п'ятниця
    84 переглядів

    Як повідомляє кореспондент UA-Reporter.com, в Ужгородському прес-клубі відбулася презентація книжки закарпатської журналістки Тетяни Грицищук «Іду до людей». Книга вийшла в ужгородському видавництві «Мистецька лінія» за спонсорські та власні кошти автора.

    29179.jpg«Книга моєму серцю дорога. Це 41 матеріал, найкращі мої статті за 12-річну роботу у журналістиці. Я друкуюся у різних виданнях, тож додаткової потреби йти до читача не було. Але все ж вирішила видати власну книгу, послухавши поради колег та редактора видавництва «Мистецька лінія» Олександри Козоріз», — розповіла Тетяна Грицищук.
    Журналістка зізналася, що прагнула у своїх матеріалах зобразити рідне Закарпаття, розповісти про прекрасних неординарних людей, які тут живуть, їхні традиції, звичаї, а також проблеми екології краю, духовності. «Я хотіла показати все, чим живуть наші люди, їхні діти», — каже Тетяна Грицищук.
    Вона також розповіла про кілька цікавих випадків з власної журналістської роботи. Наприклад, після написання матеріалу про рідне село – Малий Раковець – і зокрема про малораковецьку самогонку, яку возили куштувати навіть Брежнєву, телеканал УТ-1 (продюсерський центр «Закрита зона») виявив бажання знімати сюжет про село. Особливо запам’ятався авторці і процес роботи над матеріалом про закарпатця, який у 40 років знайшов свою рідну матір. І про студентку, яка мужньо долає недугу, не втрачаючи життєвого оптимізму.
    Головний редактор видавництва «Мистецька лінія» Олександра Козоріз зауважила: «Добре, що у такий нелегкий час з’являються книжки, як «Іду до людей», з якими справді не соромно йти до читача. Книга вистраждана авторкою, адже слід було не лише творчо опрацювати тексти, а я віднайти фінансову допомогу для її видання», — розповіла редактор. Олександра Козоріз побажала авторці, щоб її журналістські матеріали стали основою для літературних творів: «Публікації Тетяна Грицищук відзначенні письменницьким даром. Позитивом є і те, що слова її героїв не містять нальоту пуризму, їхня жива мова не вихолощена до літературної норми, а передана діалектом, яким і розмовляють люди».
    Один зі спонсорів книги Микола Жолтані зауважив, що вважає книгу «промінчиком світла» у інформаційному оточенні. «Написання книги — це розкриття потенціалу людини, а тим більше, коли книга по людей, про їхні долі. Я відчув, що Тетяною Грицищук рухає любов до людей. Неможливо було б написати таку книгу, не маючи цього почуття до людей», — каже Микола Жолтані.
    До слова, торік Тетяна Грицищук в журналістському опитуванні Ужгородського прес-клубу реформ отримала номінацію «Народний журналіст» (за підготовку численних матеріалів про життя закарпатської глибинки).
    Книга закарпатської журналістки Тетяни Грицищук «Іду до людей» - про людей і для людей. Героями її матеріалів є відомі особистості краю й України: професор Олександр Фединець, двічі Герой Соціалістичної праці Юрій Пітра, народний артист України Іван Попович, письменник Іван Чендей, професор Юрій Переста, поет-пісняр, телеведучий Петро Мага та ін.
    До книги ввійшли матеріали, написані впродовж 12 років журналістської роботи з публікацією в обласних та всеукраїнських періодичних виданнях, зокрема в «ГАЗЕТІ по-українськи», «Неділі», «Старому замку – Паланку», «Романі Яг», «Молоді Закарпаття», «Корзо», «Ужгороді», «Трембіті», всеукраїнському незалежному жіночому часописові «Краянка».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору