ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У закарпатському Чопі затримали наркоторговця

    28 березня 2024 четвер
    83 переглядів
    У покупців правоохоронці вилучили 84 пігулки сумнозвісного “екстезі”

    Мальовниче Закарпаття, де розташовано чимало санаторіїв, приваблює не тільки відпочиваючих. Сюди часто приїжджають й особи, котрі конфліктують із законом. Оскільки область має кордони з чотирма державами, то із-за "бугра" кримінальні елементи намагаються доставляти наркотичні препарати, котрі там коштують значно дешевше, аби потім дорожче їх збути на теренах нашого краю та в інших регіонах.

    До таких громадян, зрозуміло, прикута увага працівників міліції.

    Так, протягом цієї осені співробітники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУМВС та правоохоронці УСБУ в Закарпатській області неодноразово отримували оперативну інформацію, що на Ужгородщині якийсь молодик має намір збути партію "екстазі". Оперативники стали відпрацьовувати осіб, котрі вже проходили за подібними злочинами. Під час подальшого відпрацювання ниточка повела в прикордонне місто Чоп. Коло підозрюваних звужувалося. А далі стало відомо, що двоє приїжджих молодиків мають намір придбати партію наркотичної речовини. Так у поле зору працівників міліції та "есбеушників" потрапили 25-річний Дмитро з Луганської області та 26-річний Святослав з Києва. Обидва хлопці ніде не працювали, а сюди нібито приїхали для відпочинку. Принагідно поцікавилися, де можна придбати синтетичні наркотики. Домовившись з продавцем, призначили місце і час проведення наркотичної оборудки. Співробітники УСБУ та ГУМВС краю прийняли спільне рішення про затримання зловмисників.

    ...В обумовлений час двоє хлопців у центрі Чопа зустрілися з місцевим жителем. Після короткої розмови гості отримали пакетик з пігулками і відрахували гроші. Уже, було, зібралися розійтися, як їх зупинили працівники міліції. Утекти нікому не вдалося. У покупців правоохоронці вилучили 84 пігулки сумнозвісного “екстезі”, а в продавця -- 2500 гривень, отриманих за продаж наркоти. Але й це ще виявилося не все. Здійснюючи санкціонований обшук , в будинку чоловіка виявили та вилучили ще 370 пігулок " екстезі", схованих в поліетиленовому пакеті.

    Пізніше Дмитро та Святослав зізналися, що приїхали на Закарпаття відпочивати. Одного дня до них підійшов чоловік і запропонував дешево придбати психотропні пігулки (за 25-35 гривень). Гості зателефонували знайомим. Довідавшись, що синтетик у них можна продати значно дорожче, спокусилися на легкі гроші й погодилися купити пробну партію...

    Житель Чопа, 42-річний Олександр, котрого також затримали, вже потрапляв у поле зору правоохоронців. Ще у 80-х роках він заробив судимість. Тривалий час Олександр поводився як законослухняний громадянин, але згодом його знову потягнуло на кримінал. Не маючи роботи, чоловік вирішив заробляти гроші на чужому здоров'ї. Торік він десь роздобув психотропний препарат "екстезі", пробував його реалізувати. Але тоді працівники міліції затримали наркоторговця на гарячому. Після завершення слідства справу передали в суд, де Феміда призначила йому умовний термін покарання. Оперативники інтуїтивно відчували, що Олександр не збирається поривати з наркоторгівлею, тож вирішили негласно тримати його в полі зору. Як показали подальші події, правоохоронці мали рацію.

    За цим фактом порушено кримінальну справу.

    Іван ЛАДЖУН, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області

    Ужгородський продавець марихуани "загримів" на 5 років!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору