ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті гірськолижна Красія чекає на любителів зимового відпочинку

    28 березня 2024 четвер
    81 переглядів
    На Закарпатті розпочинає сезон гірськолижна Красія

    Відомо, що туристично-рекреаційна галузь Закарпаття протягом останніх років динамічно розвивається та представлена переважно малим та середнім бізнесом. Та є очевидним, що без розвитку мережі інфраструктури та туристичних послуг інвестиційна привабливість рекреаційних об’єктів невисока. Тому особливу увагу інвестори приділяють її створенню.

    17204_0.jpgПро це, а також про внесок місцевої влади у розбудові туристичної й інженерної інфраструктури населених пунктів Великоберезнянщини йшлося на засіданні постійної комісії обласної ради з питань розвитку туризму та рекреації ще у лютому, вивчаючи перспективи розвитку туризму на Ужанщині. Розуміючи важливість туристично-рекреаційного комплексу для соціально-економічного розвитку регіону, Великоберезнянською районною радою приймаються відповідні рішення, вживаються необхідні заходи, спрямовані на сприяння та підтримку діючих суб’єктів, та тих, які розпочинають будівництво нових об’єктів туристичного призначення.
    Так, днями у с.Вишка під головуванням Василя Канюка відбулася виїзна нарада за участю представників райдержадміністрації, територіальної громади та керівників місцевих туристично-рекреаційних закладів.
    - Саме завдяки рекреації й використанню природних можливостей Великоберезнянщина має перспективи подальшої розбудови краю. Зважаючи на складні економічні умови у державі, реальний стан справ та дотаційність району, необхідно шукати самим джерела наповнення районного бюджету. Одним з найбільш ефективних шляхів реалізації стратегічних цілей є залучення інвесторів у туристично-рекреаційну галузь, - сказав голова райради Василь Канюк, відкриваючи засідання.
    Своїми враженнями поділилися професіонали гірськолижного спорту.
    Відомий екс-тренер збірної України із сноубордингу Григорій Климентовський представляє ТОВ «Київспортсервіс», яке займається організацією роботи та облаштуванням інфраструктури гірськолижних об’єктів на горі Красія. Він інформував про ступінь готовності розміщених тут туристичних закладів до зимового сезону. Наголошувалось на встановленні спеціальних пристроїв для виготовлення штучного якісного снігу, проведенні взимку на Красії Кубка України із сноубордингу та гірських лиж, а також різних чемпіонатів області та району.
    Промовець пригадав, як минулорічні змагання серед молоді України на першість у різних видах слалому і сноубордингу викликали неабияку зацікавленість у фахівців. Цим самим було заявлено, що «траси Красії цілком можуть претендувати на визнання їх придатності для проведення спортивних перегонів на найвищому рівні як загальнодержавного, так і міжнародного значення». Таку високу оцінку потенціалу зазначених трас дав торік держтренер Федерації гірськолижного спорту України Леонід Тікун під час проведення молодіжних всеукраїнських змагань.
    Власник місцевого туристичного об’єкта Іван Тарасенко інформував, що до прийому перших відпочиваючих, які очікуються на новорічно-різдвяні свята, він готовий. В очолюваному ним закладі заздалегідь подбали про розширення асортименту послуг, запровадили власний сайт www.krasiya.info, і, незважаючи на фінансову кризу в державі, їм все ж вдається розвиватися.
    Треба зауважити, що не лише задіяні на Красії підприємці, професійні лижники, а й пересічні туристи, що мали нагоду насолоджуватися відпочинком у Вишці, однаково позитивно висловлюються про широку перспективність розвитку туризму й рекреації на Великоберезнянщині.
    – Наші пріоритети – не лише чудові краєвиди неповторних карпатських схилів, широка мережа туристичних закладів з їх вдало підібраним асортиментом послуг, а й м’який клімат, екологічно чистий регіон, без функціонування підприємств важкої індустрії, що є важливо для усіх – і спортсменів, і відпочиваючих, - підсумував очільник районної ради Василь Канюк і гостинно закликав любителів до активного відпочинку на засніжених трасах Красії.

    Анна Мегіц, Великоберезнянський район, Закарпатська область
    Красія, рекреація, Вишка, Великий Березний, гірськолижний

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости