ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття ліквідовує наслідки удару водної стихії

    25 квітня 2024 четвер
    31 переглядів

    Як повідомили кореспонденту UA-Reporter.com у прес-службі ГУМНС в Закарпатській області, станом на 09:00 27-го грудня у регіоні підтоплень дворогосподарств та житлових будинків немає. Відновлено рух автомобільного транспорту на автодорозі Мукачево - Рогатин в районі с. Вільхівка Іршавського району та на автодорозі місцевого значення с. Довге – м. Іршава – м. Виноградів.

    17435.jpgЖертв серед населення немає. Рух транспорту на автодорогах державного значення забезпечено.
    На річках продовжуються зниження рівнів води. Паводкова хвиля на Тисі станом на 8:00 27-го грудня формує максимальний рівень біля смт. Вілок. В нижніх течіях Боржави продовжується утримання небезпечно високих рівнів (вплив підпору від Тиси).
    За останні чотири години рівень зріс тут на 2 см, вдень почнеться зниження рівня.
    На протязі доби на річках продовжиться зниження рівнів води.
    На р.Латориця-м.Чоп утримаються високі рівні з повільним підвищенням на 10-20 см. На р.Тиса-м.Чоп протягом 27-28 грудня продовжиться підвищення рівня води з досягненням орієнтовного максимуму 1050-1100 см над нулем поста, вихід води на заплаву.

    Іршавський район

    У селі Вільхівка внаслідок підйому води у потічках сталося підтоплення 20 приватних житлових будинків (рівень води досяг майже 1 метра). Із 3 будинків були евакуйовані 7 людей, у тому числі 4 дітей. В Іршаві, на вулиці Білецькій, підтоплені 3 приватних житлових будинки. В результаті підйому рівнів води на ріках Боржава, Іршавка та Синявка підтоплені сільгоспугіддя і дворогосподарства в селах Імстичево, Білки, В. Раковець, Вільхівка, Гребля, Лоза, Дубрівка, Розтока, Сільце, Заріччя, Кам'янське, Хмельник, Брід та в місті Іршава, на вулиці Білецькій. Вихід води на заплаву річки Боржава біля села Вільхівка призвів до переливу води через автодорогу регіонального значення Мукачево - Рогатин (Івано-Франківська область). Рух транспорту тимчасово направлений в обхід за маршрутом село Сільце - село Довге - село Липча - Хуст. Стався перелив води через лівобережну частину дамби на річці Боржава в селі Вільхівка. Аварійною бригадою Держводгоспу, підрозділами МНС та місцевим населенням укріплене тіло дамби та нарощується її гребінь мішками з піском. Уже укладені 300 мішків.


    Тячівський район

    У селі Тарасівка підтоплене 1 дворогосподарство на вулиці Гагаріна та частково розмиті близько 30 метрів самої вулиці. Підмита опора високовольтної лінії електропередач. У селі Широкий Луг в урочищі Пригід розмита ділянка місцевої дороги довжиною до 80 метрів, без автомобільного сполучення залишилися 35 приватних житлових будинків. У селі Лопухово, в урочищі Яблуниця, частково підтоплені 3 дворогосподарства та пошкоджена вулиці Партизанська. У селі Бедевля підтоплене 1 дворогосподарство. В селищі Буштино підтоплене 1 дворогосподарство на вулиці Головній та ресторан "Трембіта". У селі Теребля зруйновані тимчасові пішохідні переходи через річку Теребля. В урочищі Нижній Росул підтоплені 30 дворогосподарств, немає транспортного сполучення з 50 дворогосподарствами, а в урочищі Верхній Росул - із 60 дворогосподарствами. Змиті близько 60 метрів берегоукріплення на правому березі річки Теребля та близько 100 метрів берегоукріплення в районі урочища Нижній Росул.


    Виноградівський район

    У селі Великі Ком'яти, на вулиці А.Волошина, підтоплені 23 дворогосподарства. Внаслідок виходу води на заплаву річки Боржава біля села Гребля Іршавського району стався перелив води через автодорогу місцевого значення село Довге - Іршава - Виноградів. Рух транспорту тимчасово направлений в обхід за маршрутом: село Зарічево - село Кам'янське -- Берегово - Виноградів.


    Хустський район

    Унаслідок підйому води на річках Хустець і Ріка підтоплені 85 дворогосподарств на 10 вулицях райцентру. Підрозділом МНС проводиться відкачування води.


    Міжгірський район

    Унаслідок підйому води в гірському потічку села Колочава підтоплене приміщення загальноосвітньої школи. Аварійно-рятувальним підрозділом МНС евакуйоване майно й обладнання з приміщень навчального закладу, проводиться берегоукріплення.


    Мукачівський район

    У місті Мукачево та селищі Кольчино підрозділами МНС відкачується вода з підвальних приміщень будинків та підвозиться питна вода для населення автоцистерною.


    В Ужгороді, на площі Шандора Петефі, рятувальниками МНС відкачується вода з підвальних приміщень будинків.


    Из-за разлива р. Латорица перекрыта дорога Ужгород - Демечи

    Закарпатская река Боржава вышла из берегов (ФОТО)

    В Мукачево подтопило дома и улицы (фоторепортаж)

    В Закарпатье резко поднялся уровень воды на всех реках

    На Закарпатье затопило дорогу Мукачево-Ивано-Франковск-Рогатин-Львов!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору