ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті велика вода підтопила 19 населених пунктів

    18 квітня 2024 четвер
    72 переглядів

    Як повідомили кореспонденту UA-Reporter.com у МОЗ України, внаслідок дощових паводків, за уточненими даними міських і районних санепідстанцій Державної санітарно-епідеміологічної службі Закарпатської області та Управління МНС у Закарпатській області, було підтоплено частину територій 19-ти населених пунктів Закарпаття:

    17524.jpg
    - м. Хуст;

    - смт. Кольчино, с. Кленовец (Мукачівський р-н);

    - с. В. Ком'яти (Виноградівський р-н);

    -м. Перечин, с. Порошково (Перечинський р-н);


    - с. Теребля, с. Лопухово, с. Бедевля, с. Широкий Луг, с. Нересниця, с. Тарасівка, смт. Буштино (Тячівський р-н);

    - с. Колачава (Міжгірський р-н);

    - м. Іршава, сс. Білки, Вільхівка, Заріччя, Сільце (Іршавський р-н). Загалом підтоплено 766 об'єктів, в т.ч. частина водозабору м. Перечин (одна свердловина), 224 джерела децентралізованого водопостачання, в т.ч. 2 громадських, 3 об'єкта громадського харчування, 6 об'єктів торгівлі, 1 дошкільний навчальний заклад (територію), 2 загальноосвітніх навчальних заклади, 243 індивідуальні житлові будинки.


    З метою організації комплексу санітарно-протиепідемічних заходів видано наказ головного державного санітарного лікаря області від 25.12.09 №152-о(мер) "Про організацію першочергових заходів в період загрози виникнення повені та заходи по ліквідації її наслідків", введено в дію "План першочергових заходів по запобіганню, виникненню санітарних та епідемічних ускладнень і забезпеченню епізотичного благополуччя в передповеневий період, під час повені та при ліквідації наслідків повені", затверджений на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 27.07.2008.

    Для попередження виникнення і поширення інфекційних хвороб серед населення територіальними санепідзакладами на адресу сільських голів направлено приписи з пропозиціями про організацію відповідних робіт на підтоплених територіях.

    28 грудня 2009 з головами комісій з питань ТЕБ та НС, заступниками голів райдержадміністрацій та міськвиконкомів міст обласного підпорядкування, за участю головних державних санітарних лікарів міст та районів проведена селекторна нарада з питань проведення протиепідемічних заходів на підтоплених територіях.

    Розпочато комплекс профілактичних протиепідемічних заходів на підтоплених територіях Закарпатської області - проводяться подвірні обходи, розпочато дезінфекцію колодязів, житлових приміщень, надвірних туалетів, організовано санітарно-освітню роботу.

    Станом на 28.12.09 санепідслужбою проведено 203 дезобробки в т.ч. 154 джерел водопостачання, одної свердловини (джерела водопроводу), 1 водопроводу, відібрано для бактеріологічних досліджень 17 проб водопровідної води, 10 проб з джерел централізованого водопостачання, 16 - децентралізованого водопостачання; для санітарно-хімічних досліджень 9 проб з джерел централізованого водопостачання, 10 - водопровідної. 5 - з джерел децентралізованого водопостачання. За виявлені порушення санітарного законодавства, невиконання пропозицій санепідслужби накладено 8 штрафів, тимчасово призупинена експлуатація одної свердловини централізованого водопостачання, одного водопроводу, двох об'єктів громадського харчування.

    Захворюваність населення в підтоплених населених пунктах не перевищує доповеневі рівні. Комплекс протиепідемічних та санітарно-гігієнічних заходів триває.

    Закарпатье ликвидирует последствия удара водной стихии

    Из-за разлива р. Латорица перекрыта дорога Ужгород - Демечи

    Закарпатская река Боржава вышла из берегов (ФОТО)

    В Мукачево подтопило дома и улицы (фоторепортаж)

    В Закарпатье резко поднялся уровень воды на всех реках

    На Закарпатье затопило дорогу Мукачево-Ивано-Франковск-Рогатин-Львов!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору