ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Троянда від Юрія Шипа

    29 березня 2024 п'ятниця
    46 переглядів
    Юрій Шип відомий не тільки на Закарпатті

    Кожен із нас в житті отримує приємні подарунки. Вони бувають різними: музичними, словесними, матеріальними, літературними, художніми… Коли отримуєш подарунок, у серці та душі народжується почуття щирої вдячності, радості та поваги до тієї людини, хто тобі його дарує.

    Учора мені поталанило неабияк: я отримала під час зустрічі, за філіжанкою запашної свіжо звареної кави, в подарунок червону, пахучу, живу троянду із рук відомого письменника не тільки на Закарпатті, але й далеко за його межами, члена Закарпатської організації Національної спілки письменників України та творчої, високо ерудованої мудрої людини, котра своїм світлим розумом та постійно наполегливою працею дійшла до самісінької вершини письменства — «гори Говерли» — Юрія Шипа. Отримуючи троянду, із рук не маловідомого закарпатського письменника мені було «подаровано» також й такі теплі слова та щирі побажання: «міцного здоров’я, щастя, удачі і наснаги у творчому «літературному винограднику», миру, добробуту і достатку у всьому, сили і витримки для того, щоб з часом влитися в ряди членів Закарпатської організації Національної спілки письменників України і отримати за свої літературні роботи таку ж саму високу нагороду — премію імені Федора Потушняка».
    Із творчістю пана Юрія я знайома з дитинства. Його роботи спонукають
    мене неодноразово задуматися над вічними цінностями та вчинками людини, а відтак і тлінними марнотами цьогосвітнього повсякденного і нелегкого життя. Він є поетом-сатириком, -гумористом, просвітителем, творцем власного світу і великим філософом. У своїй творчості автор демонструє уроки минулого, недавнього і теперішнього часу, показує життя, події та взаємини між людьми, а також невичерпну Віру, Надію і Любов до Бога: Творця усього насущного, Владики Неба і Землі.
    У серці закарпатського письменника завжди жевріє невичерпний вогонь таланту, мужності, натхнення, духовності, віри у Божу силу і мудрість, та людське начало, яке криється у взаємопорозумінні, повазі, щирості, доброті і любові до ближнього.
    За свій вагомий внесок у квітучу ниву літератури , за книги „Побожні думки в чотири рядки”, „Фрічки фіґляра”, „Школа мудрого діда”, 28 грудня у приміщенні Закарпатської облдержадміністрації Юрій Шип у галузі літератури в жанрі поезії отримав премію імені Федора Потушняка, володарем якої став вдруге.
    Також премії в галузі літератури отримали і його колеги по перу, письменники, члени Закарпатської організації Національної спілки письменників України Мирослав Дочинець (у жанрі прози, за збірку новел, етюдів, мініатюр „Хліб і шоколад”), Володимир Фединишинець (у жанрі літератури для дітей, за книгу віршів для дітей „Із котом і без кота”), Христина Керита (у жанрі література для дітей, за книгу для дітей „ Ви чули про гнома”) та Іван Козак (у жанрі драматургії, за п’єсу „Судний час”).
    На закінчення, всього вище написаного, хочу Вам, вельмишановний пане Юрію, ще раз подякувати за Вашу троянду і побажати Вам Божого благословення, міцного здоров’я, миру, злагоди, яскравої творчої літературної музи та усього того найкращого, що Господь дає і дарує нам, людям, на цій Землі.
    Тетяна Горянка
    11448.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору