ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський Чоп прямує комунальним єврошляхом

    18 квітня 2024 четвер
    69 переглядів
    КП "Тиса" без зривів забезпечувало прибирання міста та вивезення сміття

    Кількість проблем у житлово-комунальному господарстві країни наростає, як снігова куля. Вони зумовлені загрозливою зношеністю обладнання та мереж, низькою платоспроможністю населення тощо. Практично ніякої уваги до комунальних потреб на місцях немає з боку центральної влади. Передвиборчі обіцянки рідко де доводять до логічного завершення…

    Приємним винятком на цьому тлі є прикордонне місто Чоп у Закарпатській області. За останні чотири роки на цих проблемах сконцентрована вся увага міської ради, на їх вирішення спрямована значна кількість коштів що дало змогу в певній мірі вирішити питання: і в капітальному ремонті покрівель, і в ремонті систем водовідведення та водопостачання, утримання вулиць і прибудинкових територій. Максимум зусиль направлено на забезпечення громадян водою, облаштування будинкових систем, здатних подати ВОДУ на 4 – 5 поверхи.
    Визначальним у цьому був 2008 рік, але й у 2009-му, незважаючи на фінансову кризу, зменшення надходжень до міського бюджету, Чопською міською радою зроблено значний внесок до створення комфортних умов проживання.
    Насамперед, комунальне підприємство «Тиса», незважаючи на труднощі, без зривів забезпечувало прибирання міста, вивезення побутового сміття. Попри зростаючі навантаження на будинкову електромережу, досить часті її пошкодження, в 2009 році відремонтовано системи електрообладнання по просп. Залізничників у будинках №№ 2б, 2в, 2г, № 34 по вул. Головній. Замінено каналізаційні мережі в будинках №№ 2 та 4 по вул. Миру, № 2 по вул. Привокзальна, № 2 по вул. Туряниці.
    Триває капітальний ремонт будинкових систем водопостачання з встановленням сучасних насосів, що дасть змогу отримувати воду на верхніх поверхах. Виконано роботи в будинку № 4 по просп. Залізничників. Почато такі ж роботи у будинку № 2 по просп. Залізничників, на черзі – № 19 по вул. Миру. Капітальний ремонт теплових вузлів та будинкових мереж, здійснений працівниками ЖКГ «Тиса», значною мірою сприяв його роботі та пуску тепла в багатоквартирні будинки.
    Поряд із цим, встановлено газорозподільчу підстанцію та газові мережі, що дало змогу збільшити тиск газу в районі новобудов по вул. Перемоги, Берегівська, Сечені, Б.Хмельницького, Сонячна.
    Поточний ремонт дорожнього покриття, виконаний працівниками Мукачівського райавтодору поліпшив стан доріг на вул. Головній, Петефі, Квітовій, Тисовій, Берег, Млинній, Миру, Тисовій.
    Не можна не згадати про сучасні світильники та лампи, встановлені для кращого освітлення вулиць нашого міста, навіть у найвіддаленіших його куточках.
    Відчутний моральний імпульс мало зведення навколо міського кладовища огорожі, впорядкування його території.
    Серед низки ремонтних робіт – облаштуванню теплопостачання школи № 1, встановлення зовнішніх та внутрішніх тепломереж.
    Найважливіше те, що навіть під час кризи планомірна робота для створення кращих умов для проживання мешканців прикордонного міста не переривалася та була ефективною. Заплановані на 2009 рік заходи з соціально-економічного розвитку в розрізі житлово-комунальної сфери виконано.

    Віктор КАСЬЯН, Чопська міська рада

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору