ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Хочеш стати правоохоронцем — потурбуйся заздалегідь!

    24 квітня 2024 середа
    105 переглядів
    Інформація про умови прийому до вищих навчальних закладів МВС України

    Як повідомила кореспонденту UA-Reporter.comпомічник начальника Ужгородської транспортної міліції по зв’язках з громадськістю та ЗМІ, капітан міліції Людмила Фальчук, дана інформація буде цікава для випускників загальноосвітніх шкіл, профтехучилищ, коледжів, ліцеїв, військовослужбовців Збройних сил звільнених у запас, які бажають обрати професію правоохоронця.

    Підготовку кваліфікованих фахівців для органів внутрішніх справ проводять вищі навчальні заклади Міністерства внутрішніх справ України: Одеський юридичний інститут, Київський національний університет внутрішніх справ, Львівський державний університет внутрішніх справ, Харківський національний університет внутрішніх справ та інші навчальні заклади МВС України.
    Перед направленням кандидатів на навчання до вищих навчальних закладів МВС України комплектуючі органи перевіряють їх рівень фізичної підготовленості, стану здоров’я, проводять психофізіологічне тестування, попереднє вивчення кандидата та спеціальну перевірку, після чого кандидати направляються на співбесіду до відбіркової комісії.
    Одним із підрозділів, які проводять відбір і вивчення кандидатів для направлення на поступлення на навчання у вищі навчальні заклади МВС України є лінійним відділ на станції Ужгород Управління МВС України на Львівській залізниці. На даний час лінійним відділом на ст. Ужгород вже розпочато відбір кандидатів для направлення на поступлення на навчання у вищі навчальні заклади МВС України.

    На денну форму навчання ( державне замовлення) приймаються:

    - цивільні особи, які мають повну загальну середню освіту, віком від 17 до 25 років;
    - призовники віком від 17 до 21 року, які мають повну загальну середню освіту;
    - військовослужбовці та військовозобов’язані, які не мають військових звань офіцерського складу, але мають повну загальну середню освіту, віком від 18 до 23 років.
    - цивільні особи, які мають професійно-технічну освіту осітньо-кваліфікаційного рівня „Молодший спеціаліст”, віком до 25 років.


    Основними вимогами до кандидатів є успішність 8-10 балів, особиста дисциплінованість, соціальна зрілість, бажання працювати в ОВС, фізична та психологічна підготовленість.
    Прийом до вищих навчальних закладів здійснюється за результатами зовнішнього незалежного тестування, підтверджених сертифікатами Українського центру оцінювання якості освіти, результатами здачі заліків з фізичної підготовки ( біз 100 м, 1000 м, підтягування на перекладині) та співбесіди щодо готовності до навчання та проходження служби в органах внутрішніх справ.
    Відповідно до затвержених Правил українського центру оцінювання якості освіти особам, які мають намір у 2010 році поступати на навчання у вищі навчальні заклади системи МВС України необхідно у термін з 15 грудня 2009 року по 31 березня 2010 року зареєструватися у центрах оцінювання якості освіти.

    Наказом Міністерства освіти і науки України визначені наступні терміни проведення зовнішнього оцінювання у 2010 році:

    - українська мова і література - 2, 3, 4 червня 2010 року;
    - історія України - 17, 18 червня 2010 року;
    - математика – 14, 15 червня 2010 року.


    Забезпечення курсантів і слухачів харчуванням, речовим майном та грошовим утриманням здійснюється за нормами, затвердженими МВС України.
    Період навчання у вищих навчальних закладах МВС України за денною формою навчання прирівнюється до служби в Збройних Силах та зараховується в стаж служби в ОВС.
    Після закінчення вищого навчального закладу за держзамовленням випускники отримують диплом встановленого зразка та їм присвоюється спеціальне звання.
    Молодим фахівцям після закінчення вищого навчального закладу гарантується працевлаштування з урахуванням набутої кваліфікації, спеціальності та спеціалізації.
    З питання направлення на поступлення на навчання у вищі навчальні заклади МВС України та для отримання більш детальної інформації щодо правил та умов вступу до вищих навчальних закладів МВС України, попереднього оформлення докуменів на кандидатів для направлення на поступлення у вищі навчальні заклади МВС України просимо звертатися в лінійний відділі міліції на станції Ужгород за адресою: м. Ужгород, вул. Гагаріна 2 „б”, кабінет №19, або по телефону 69-20-48 ( з 9 до 18 години) та 69-20-45 (цілодобово).

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору