ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські заробітчани у Києві незадоволені виборами-2010

    19 квітня 2024 п'ятниця
    63 переглядів
    У Києві заробітчан сьогодні ніхто на мітинги не кличе

    Заробітчани з нелегальної біржі праці в Києві біля центрального залізничного вокзалу залишилися вкрай невдоволені нинішніми президентськими перегонами.

    «Ми чекали, що нас зватимуть на мітинги і добре платитимуть, а в результаті — затишшя. Запросили тільки раз, обіцяли по 80—85 гривень кожному за день, але заплатили лише по 50 гривень на трьох. Коротше, кинули... Але ще попереду другий тур, подивимось...», — розповів нам заробітчанин з Кіровоградської області Сергій. За його словами, з роботою зараз сутужно: «Я каменяр, а чекаю, коли мене покличуть вантажити меблі. Я вдома навіть не говорю, де працюю, соромно... За 3-4 години роботи платять по 100—120 грн, коли ж на біржу приходить працедавець, то до нього підбігає 30—40 людей у надії що-небудь заробити», пише «Сегодня».

    Попри люті морози, роботу тут шукає і єдина помічена нами жінка. 40-річна киянка Ганна говорить, що на мітинги не розраховує, а ось пофарбувати або поштукатурити — так це із задоволенням: «Людей, що шукають роботу, стало більше, а пропозицій все менше. Будівництва заморожені, тому на тижні виходить працювати 3—4 дні».

    Богдан Олександрович приїхав до Києва із Закарпаття: «Підробляв у Польщі пару років назад, потім узнав, що у Києві можна отримувати до $100 за два дні. Правда, така робота попадалася до кризи. Я каменяр, тепер чекаю або вербувальників на мітинги, або тих, хто запросить розвантажувати дивани. Останні платять чесно, а політики, я чув, кидають. З кінця минулого року, коли з роботою стало зовсім сутужно, деякі придумали заробіток на журналістах. Ваші колеги до нас часто приїжджають, тому меткі колеги часом беруть 50—60 гривень за інтерв'ю — на сигарети та на хліб».
    "Сьогодні"

    Киев захлестнула вторая волна миграции из регионов

    В Закарпатье почти треть безработных из горных районов

    Закарпатских безработных лишили "предпринимательских" денег

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору