ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У військових частинах Закарпаття борються з дідівщиною

    25 квітня 2024 четвер
    94 переглядів
    Військові прокурори борються з нестатутними відносинами у військових формуваннях

    Як повідомив кореспонденту UA-Reporter.com слідчий військової прокуратури Ужгородського гарнізону старший лейтенант юстиції А.М.Харлапов, проблема боротьби з насильством у військових формуваннях є однією з найактуальніших у діяльності військової прокуратури. Це явище впливає не тільки на безпосереднє виконання функціональних завдань, визначених Конституцією України та чинним законодавством, але й на довіру населення до армії.

    Слід зазначити, що взаємовідносини між військовослужбовцями детально регламентовані військовими статутами Збройних Сил України. Порушення статутних правил взаємовідносин підривають єдність та згуртованість військових колективів, призводить до формування конфліктуючих мікрогруп, що ускладнює управління ними. Крім того, ці порушення, як правило, переростають у тяжкі злочини.
    Військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону ведеться активна робота щодо виявлення злочинів пов’язаних із нестатутними взаємовідносинами між військовослужбовцями ЗСУ та інших військових формувань.
    Зокрема, за 2009 рік вказаною прокуратурою було виявлено та розкрито ряд злочинів пов’язаних з нестатутними взаємовідносинами, зокрема як показує практика, ці злочини вчинюються здебільшого військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості між ними. На кожен такий випадок військова прокуратура негайно реагує та притягує винних осіб до відповідальності, в тому числі і службових осіб, які деколи невиконанням своїх службових обов’язків і створюють передумови до вчинення злочинів зазначеної категорії.
    Підсумовуючи викладене, практика роботи військової прокуратури Ужгородського гарнізону свідчить про нагальну необхідність глибокого та всебічного вивчення проблеми насильства у військових формуваннях у масштабах всієї Закарпатської області, а тому одним із завдань військової прокуратури нині є не тільки боротьба із проявом насильства в армії, але і спонукання командирів частин та інших військових формувань до зміни поверхового ставлення до проблеми насильства в армії.

    Закарпатские военные будут изучать опыт армии соседней Венгрии по ...капеланской части!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору