ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Держекологи Закарпаття контролюють якість прикордонних вод на річках регіону

    29 березня 2024 п'ятниця
    89 переглядів

    Як повідомили кореспонденту UA-Reporter.com в Державній екологічній інспекції в Закарпатській області, обласна інспекція бере участь у здійсненні міжнародного співробітництва з питань, віднесених до її відання.

    18842.jpgОдним із елементів виконання міжнародних зобов’язань є проведення контролю за якістю поверхневих вод транскордонних водотоків басейну ріки Тиса на підставі двосторонніх міжурядових угод, а саме Угоди між Урядом України та Урядом Угорської Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах (м. Будапешт 11 листопада 1997 року), Угоди між Урядом України і Урядом Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах, (м.Братислава 14 червня 1994 року) та Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах (м. Галац 30 вересня 1997 року).

    Цей контроль проводиться відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції спільно з природоохоронними органами вказаних країн. Протягом січня 2010 року на виконання планів співпраці та відповідних Протоколів зустрічей експертів робочих груп з питань охорони якості прикордонних вод 21 січня спеціалістами Інспекції були проведені відбори проб вод р. Тиса у прикордонних створах контролю: р. Тиса, с. Ділове; р. Тиса, с. Луг, р. Тиса, м. Тячів, 27 січня - у прикордонних створах: р. Уж, с. Сторожниця; р. Латориця, с. Страж; р. Тиса, м. Чоп/держкордон та р. Тиса, с. Вилок; р. Тиса, м. Чоп.

    На основі проведених аналітичних досліджень буде дано оцінку якості води в прикордонних створах контролю р. Тиса.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору