ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті освячено ще один туристично-оздоровчий комплекс (ФОТО)

    23 квітня 2024 вівторок
    61 переглядів
    Освячено «Боржаву» – першу на Іршавщині оздоровницю

    Як повідомляє кореспондент UA-Reporter.com, ще один потужний туристично-оздоровчий комплекс запрацював у Закарпатській області – санаторій «Боржава». Він розташований поблизу села Довге, що в Іршавському районі.

    19043.jpgДо речі, це перший подібний заклад на теренах району. Незважаючи на те, що санаторій працює всього кілька місяців, встиг завоювати своїх шанувальників і заявити про себе на всю країну. Так, спільним рішенням Академії медичних наук, Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я санаторій «Боржава» визнано флагманом сучасної медицини. Цього четверга санаторій, як і годиться, було освячено. Обряд проводив отець Юрій. В урочистостях взяло участь і керівництво Закарпатської облдержадміністрації.
    Свого часу на околицях села працював пансіонат "Факел", але потім без господаря тривалий час занепадав. Генеральний директор асоціації санаторно-курортних закладів «Сана-Тур» і власник санаторію Гоголь Дмитро розповідає, що реконструкція «Боржави» тривала майже чотири роки. Загалом, тут було вкладено понад 24 мільйони гривень. Нині "Боржава" одночасно може прийняти понад 150 відпочиваючих. Для цього облаштовано 70 номерів, збудовано невелике котеджне містечко. Заклад розрахований на відпочиваючих з різними статком – в санаторії є 15 «соціальних» номерів та понад двадцять класу «люкс». Профіль лікування – захворювання кишково-шлункового тракту та опорно-рухового апарату. До послуг відпочивальників запропоновано п’ять видів мінеральних вод. Родзинкою для відпочивальників є лікувальні процедури із застосуванням закарпатського вина – це так звана винотерапія. Нещодавно у структурі санаторію створена і конеферми, де для відпочиваючих відкрито школу верхової їзди. Тут їм пропонуються триденні курси їзди на конях.
    Оздоровленню сприяє і цілий спектр сучасних медико-оздоровчих процедур, чудові умови проживання. На території санаторію облаштовано літній амфітеатр, сучасний конференц-зал тощо, що дозволить проводити тут різного роду культурницькі заходи. Як стверджує Гоголь Дмитро, зацікавленість закладом зі сторони туристів надзвичайно висока – і в літній, і в зимовий сезон. До слова, завдяки новому санаторію хороший зиск має і Довжанська селищна рада: зростають надходження в бюджет, в санаторії працевлаштовано понад 100 чоловік. Окрім цього, санаторій активно долучається й до благодійництва.
    Обласна влада завжди йде назустріч тим інвесторам, котрі, започатковуючи в краї власний бізнес, прагнуть зробити щось і для області та його мешканців. Так, лише з початку року 20 закарпатців – інваліди, ветерани війни, афганців і чорнобильців – змогли безкоштовно відпочити в «Боржаві» та «Теплиці» (санаторій у Виноградові, де генеральним директором також Гоголь Дмитро, – Авт.). Така практика є прикладом соціально відповідального бізнесу.
    Розвиток туристично-рекреаційної галузі залишається одним із пріоритетних для обласної влади. Так, кількість туристів, що відвідали наш край за останні п’ять років, зросла майже вдвічі. Мережа санаторно-курортних, туристично-рекреаційних та готельних закладів області нараховує 318 об’єктів. На сьогодні в області одночасно можна розмістити понад 21 тисячу осіб. Збільшується і кількість санаторіїв: нині їх в області є 32, де одночасно можуть пройти курс оздоровлення 4,5 тисячі осіб. Цього року планується ввести в експлуатацію ще два великі санаторні комплекси „Сойми” на Міжгірщині та „Деренівська купіль” в Ужгородському районі.
    Гоголь Дмитро повідомив, що компанія, яку він очолює, планує і надалі інвестувати в туристично-рекреаційну галузь Закарпаття.
    – Ми працюємо в багатьох регіонах України. Якщо порівнювати ситуацію з іншими областями, то інвестиційний клімат в Закарпатті є надзвичайно сприятливим. Влада всіляко сприяє бізнесу, більше того допомагає, щоби інвестори приходили і працювали в області.
    Наприкінці урочистостей керівнику закладу Гоголю Дмитру вручили спільну відзнаку обласної державної адміністрації та обласної ради «За розвиток регіону» і побажали успіхів у подальшій роботі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору