ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський баскетбол потрібно рятувати!

    20 квітня 2024 субота
    73 переглядів
    Закарпатський баскетбол переживає не найкращі часи

    Як повідомляє кореспондент UA-Reporter.com, описати теперішній стан цього виду спорту можна так: наскільки він корисний для людини, настільки мало його підтримують у Закарпатській області. Це відчутно на всіх рівнях: починаючи з наймолодших вихованців у секціях і закінчуючи регіональними командами, які страждають від нестачі коштів та місця для тренувань.

    Ситуація з баскетболом схожа на діяльність ОДЮСШ. В обласній дитячо-юнацькій спортивній школі активно розвивають спорт, та через відсутність матеріальної бази не можуть розвиватися самі. Як сказав один із тренерів-викладачів з Ужгорода Олександр Зубовський (ОДЮСШ), потрібно постійно проситися то до спорткомплексу "Юність", то до Ужгородської гімназії, вирішувати невластиві наставникам проблеми, через що важко зосередитися на самих тренуваннях. Попри ці проблеми, і вихованці, і їхні тренери й батьки залишаються оптимістично налаштованими.
    Незважаючи на відсутність цивілізованих побутових умов, діти постійно приходять займатися улюбленим видом. Щоб стати майстрами своєї справи, їм потрібно багато працювати. Іноді в холодному приміщенні тренуються відразу дві групи. До того ж часу для занять виділено зовсім мало. Ситуація дещо покращується в інші пори року, коли тренування проходять повноцінніше, бо з'являється можливість довше побути в залі. Узимку ж представників баскетбольної секції постійно витискають із приміщення футболісти. У зв'язку з цим і руйнується весь тренувальний процес.
    Дивлячись на дітлахів, які займаються улюбленим видом, так і хочеться крикнути: баскетбол потрібно рятувати! Ось тільки б почули ці слова ті, від кого по-справжньому залежить виправлення ситуації на краще.

    На Закарпатье прошел международный турнир по баскетболу

    БК "Ужгород" стал чемпионом Закарпатской области по баскетболу

    В Мукачево провели баскетбольный турнир ко Дню Милиции

    На Закарпатье создали Федерацию баскетбола и стритбола

    В Ужгороде завершился отборочный тур Лиги чемпионов по гандболу

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору