ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті демократичність президентських виборів було витримано від "А" до "Я"

    23 квітня 2024 вівторок
    67 переглядів
    Ужгород: Вибори були толерантні, а результати характеризувалися невизначеністю

    Як заявив під час круглого столу «Соборність України у світлі президентської виборчої кампанії 2010 року» доцент Ужгородського національного університету Юрій Остапець, "президентські вибори на Закарпатті характеризувалися толерантністю проведення і невизначеністю результатів".

    «Якщо у першому турі очікували перемогу Тимошенко, оскільки Закарпаття входить у «помаранчевий» пояс, а переміг Янукович, то у другому турі очікували перемогу Януковича, а перемогла Тимошенко. Якщо є невизначеність результату, то це свідчить, що демократичність процедури було витримано від «а» до «я», – заявив експерт.
    Як відзначив Юрій Остапець, вихідними умовами виборчого процесу на Закарпатті була відставка Балоги та кампанія Ратушняка, побудована на протистоянні з низкою політиків, за що першого охрестили «дракон, що затаївся», а другого – «людина-війна».
    Крім того, президентські вибори на Закарпатті дали приблизне уявлення про розклад сил на місцевих виборах у цьому регіоні: «Якщо уявити, що президентські вибори – це місцеві вибори до обласної ради Закарпаття за партійними списками, де є 90 мандатів, то на даний час вона мала б такий вигляд: Партія регіонів – 32 мандати, БЮТ – 28, «Сильна Україна» – 10, «Фронт змін» – 10, НСНУ – 7 і Народна партія Литвина – 3 мандати», – відзначив Юрій Остапець.

    Ужгородская власть не любит избирателей

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору