ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Роми із Закарпаття обкрадають мешканців Львова

    20 квітня 2024 субота
    70 переглядів

    У Львові відбулась Міжвідомча нарада, на якій правоохоронні структури об’єднались задля боротьби із малолітніми злочинцями.

    19928.jpgУчасть у нараді взяли представники транспортної прокуратури, транспортної міліції, кримінальної міліції у справах дітей міста Львова, а також представники районних адміністрацій Львова та Львівської міської ради. На нараді ухвали план дій спрямований на попередження правопорушень скоєних неповнолітніми.

    Міжвідомча нарада відбулась на базі лінійного відділення на станції «Львів». Власне вокзали, де найбільше скупчення людей, є найкращим місцем для скоєння злочинів, жебракування та бродяжництва, зазначають правоохоронці.

    Співробітники транспортної міліції у справах дітей намагаються стежити за тим, аби діти, які втекли з дому, або неповнолітні ромської національності, які приїжджають до нас на жебри, не скоювали злочинів.

    На нараді обговорювали питання запобігання підліткової злочинності, а також підвели підсумки роботи за попередній рік. На Львівщину приїжджають із Закарпаття неповнолітні ромської національності. Саме таких малолітніх жебраків по одинці, або з жінками можна побачити на вулицях міста.

    «Правопорушення скоюють саме діти ромської національності, які прибувають до нас із Закарпаття. Вони жебракують поблизу вокзалів, у центральній частині міста, на ринках і автостанціях. Якщо вдатися до статистики, то у минулому році правоохоронці зафіксували 21 випадок втягування неповнолітніх у жебракування», - відзначила начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей Львівського міського управління міліції при Головному управлінні МВС України у Львівській області Мар’яна Мавдрик.

    За словами старшого помічника Львівського міжрайонного транспортного прокурора, радника юстиції Наталії Шебеко, неповнолітні «полюбляють» скоювати крадіжки мобільних телефонів чи інших дрібних речей – гаманців, барсеток тощо. Вік таких громадян в основному – 16-18 років. «На щастя, цього року на Львівщині тяжких злочинів неповнолітні не скоювали, хоча скоєнням злочинів середньої важкості вони вже відзначилися», - зауважила вона.

    Наталія Шебеко каже, що з кожним роком рівень дитячої злочинності зростає.

    Правоохоронці відзначають, що основними факторами цього явища є високих рівень безробіття, криза, відсутність у сім’ях коштів. Також до правопорушень вдаються діти із багатодітних чи неблагополучних сімей. Дуже часто їхнім виховання ніхто не займається, тому вони і стають на стежину злочинності. Такі діти жебракують, або скоюють злочини. Жебракують малолітні не лише на вокзалах чи у місті, але й у поїздах міжміського сполучення. Там вони хуліганять, розпивають спиртні напої і курять.

    За словами в. о. начальника відділення кримінальної міліції у справах дітей Катерини Довгун, співробітники відділення у 2009 році на станції «Львів» склали 17 протоколів проти неповнолітніх, які вчинили правопорушення, зокрема, – курили у поїздах та інших громадських місцях, а також вчиняли інші хуліганські дії.

    Закінчилась нарада планами на майбутнє. Присутні зійшлися на думці, що підліткова злочинність є великою проблемою нашого суспільства, тому її варто вирішувати сьогодні.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору