ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті Берегівська районна рада ухвалила низку соціальних програм

    28 березня 2024 четвер
    83 переглядів
    На пленарному засіданні Берегівської районної ради заслухано звіт голови ради

    Минулого тижня під головуванням Бейла Чізмара відбулося пленарне засідання сімнадцятої сесії Берегівської районної ради V скликання. Депутати затвердили порядок денний, включивши в нього 26 питань, які попередньо були обговорені та проаналізовані у постійних депутатських комісіях.

    Найперше народні обранці заслухали Бейла Беловича із звітом про діяльність районної ради. У своєму звіті він відмітив, що незважаючи на те, що районна рада делегувала ряд своїх повноважень районній державній адміністрації, всі важливі питання і зокрема, ті, що стосуються соціально-економічного розвитку, бюджету, земельних відносин тощо вирішуються спільно.
    За звітний період проведено 14 пленарних засідань, на яких розглянуто 219 питань і прийнято 195 рішень.
    За структурою ухвалених рішень 10 стосувалися питань економічного і соціального розвитку, підприємництва. Численну групу 30 – становили рішення з бюджетних питань, 17 рішень прийнято із земельних питань та агропромислового розвитку, охорони та ефективного використання природних ресурсів, 9 – про погодження клопотань підприємств, установ та організацій.
    На пленарних засіданнях сесій районної ради за звітний період розглянуто 24 питань, пов’язаних з управлінням та ефективним використанням майна спільної власності територіальних громад сіл, селища Берегівського району, по яких прийнято 20 рішень.
    Ухвалено 21 рішення з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики, фізичної культури і спорту; 24 – охорони здоров’я; 14 – соціального захисту населення. Також розглянуто та прийнято відповідні рішення з 26 правових та пов’язаних з взаємодією з судовими та правоохоронними органами питань. Інших організаційних рішень – 12, - наголосив Бейло Чізмар.
    Далі районні парламентарі внесли зміни до раніше прийнятого рішення «Про районний бюджет на 2009 рік» та затвердили звіт про виконання районного бюджету за минулий рік.
    Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку району на 2010 рік інформував начальник управління економіки Михайло Зубанич. Відтак, він представив на затвердження депутатів Програму економічного і соціального розвитку на 2010 рік.
    Активного обговорення викликав проект рішення «Про роботу районної державної адміністрації щодо розчищення доріг району у зимовий період 2010 року».
    На пленарному засіданні заслухано голову постійної комісії районної ради з питань сільського господарства і переробки продукції всіх форм власності Степана Кидибиц про роботу комісії за звітний період. За його словами, комісія протягом звітного періоду вивчала і вносила пропозиції щодо формування сільського бюджету в частині фінансування певних галузей та напрямків агропромислового комплексу, контролювала використання цих коштів, щорічно розглядала і вносила пропозиції про ставки єдиного податку для суб’єктів підприємницької діяльності - фізичних осіб по виробництву м’яса та м’ясних продуктів, хліба та хлібобулочних виробів, а також по торгівлі продовольчими товарами. Основними питаннями, які були розглянуті цією комісією - підготовка сільськогосподарських товаровиробників району до весняно-польових робіт, організація та завершення збору врожаю с/г підприємствами, розгляд програм щорічного покращення земель, очистки внутрігосподарської меліоративної мережі урочищ.
    Сесією внесено зміни до Комплексної Програми профілактики злочинності на території Берегівщини та до Програми посилення соціального захисту населення, постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи.
    Обговорено також питання про підсумки роботи районної спілки споживчих товариств за минулий рік.
    На сесії депутати ухвалили ряд соціальних Програм: Програму зайнятості населення Берегівського району, Програму допомоги соціально незахищеним верствам населення району «Турбота», Програму забезпечення діяльності районного товариства інвалідів вазомоторної системи, Програму розвитку стаціонарного відділення для постійного або тимчасового проживання одиноких непрацездатних громадян у с.Вари на період до 2015 року та ін.
    Окремий блок питань стосувався майна та розпоряджень голови ради.

    Надія Сарана, Закарпатська обласна рада

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору