ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді податківці розповіли студентам ЗакДУ про податковий кредит

    19 квітня 2024 п'ятниця
    65 переглядів

    Як повідомили кореспондента UA-Reporter.com у відділі масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області, працівники податкової служби області є частими гостями у навчальних закладах краю. От і днями представники обласноъ закарпатської ДПА провели зустріч із студентами 4 курсу економічного факультету Закарпатського державного університету.


    Оскільки з 1 січня триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2009 році, не випадковим був вибір теми для зустрічі з молоддю: «Декларування доходів громадян. Право на податковий кредит з витрат на навчання».

    З ходом кампанії декларування доходів громадян, зокрема, з порядком застосування права на податковий кредит з витрат на навчання, студентів ознайомила начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Еріка Васкова.

    Голова територіального відділення Асоціації платників податків України Марта Волощук, яка є доцентом кафедри права ЗакДУ, відзначила під час зустрічі, що податковий кредит на навчання – один з найпопулярніших видів податкового кредиту. Тому якщо батьки здійснювали оплату за навчання дитини-студента у 2009 році, яка не отримувала доходів у вигляді заробітної плати, хтось один із них може подати декларацію про доходи за 2009 рік і скористатися правом на податковий кредит з метою повернення частини сплаченого податку з доходів фізичних осіб.

    Майбутні економісти, деякі з яких уже є волонтерами податкової служби, задавали багато запитань: і як оподатковуються доходи від спадщини та подарунків, який порядок надання податкового кредиту, що таке податкова соціальна пільга і як вона застосовується тощо.

    Податківці добре усвідомлюють, що від того, які ідеали будуть донесені до молоді сьогодні, залежить добробут країни завтра. Тому і надають важливого значення роботі з молоддю, починаючи пояснювати важливість своєчасної та повної сплати податків зі шкільної лави, а згодом — і в студентських аудиторіях.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору