ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У закарпатських Соймах відновили вуличне освітлення

    19 квітня 2024 п'ятниця
    89 переглядів
    У Соймах створено ГО "Агенція розвитку територіальної громади "Промінь"

    Вже досить давно світом крокує економічна криза, яка в повній мірі зачепила і нашу країну і здається, що в такий період робити якісь кроки стосовно покращення та розвитку майже неможливо. Та життя на цьому не зупиняється і щоб не повертатись назад, потрібно знаходити шляхи руху вперед.

    В цей час економічних перипетій, фінансової нестабільності та невпевненості в завтрашньому дні 2 лютого 2009 року на зборах жителів с. Сойми Міжгірського району закарпатської області, де були присутні близько 70 чоловік, за ініціативою громади села було створено громадське об’єднання - Агенція розвитку територіальної громади «Промінь». Головою громадської організації обрано Фединишинець Анатолія Федоровича.

    Основними напрямками діяльності «ГО «Промінь» є вирішення актуальних питань відродження та розвитку села, задоволення та захист соціальних, економічних, творчих, вікових, національно – культурних та інших інтересів громадян, здійснення на добровільних засадах заходів щодо охорони навколишнього середовища, пам’ятників історії і культури, благоустрою дворів, вулиць, цвинтарів. Ця громадська організація бере участь у Проекті ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», який фінансується за програмою Європейського Союзу ” Tacis”.

    Досить суттєвою проблемою для жителів села було відсутність вуличного освітлення і тому основним завданням організації стало створення проекту “Відновлення вуличного освітлення з використанням енергозберігаючих технологій в с. Сойми”, що було схвалено жителями с. Сойми шляхом опитування та на зборах громади.

    Організацією було проведено тендер, на визначення підрядника, який буде проводити роботи по встановленню вуличного освітлення. Переможцем тендера став Міжгірський ВУЖКГ, який з 15 листопада 2009 року розпочав роботи по встановленню світильників.
    Даний проект передбачає освітлення центральної і бокових вулиць села шляхом встановлення 75 світильників. Вартість проекту складає - 75, 844 тис. грн. Половину вартості проекту фінансується за підтримки проекту ПРООН , 45 відсотків - кошти бюджету районної ради. Варто додати, що громада села досить активно включилась в реалізацію даного проекту, було зібрано шляхом добровільних та членських внесків 5 відсотків від загальної вартості проекту, що складає майже 3,8 тис.грн.

    Завдяки спільним зусиллям Сойми отримали новорічний подарунок – 31 грудня, в новорічну ніч, одночасно загорілись 43 світильники. Реалізовано тільки частину проекту, решта 32 світильники буде встановлено до 01 липня 2010 року. Хочеться вірити, що це тільки перший здобуток громадської організації та її активу і що невдовзі, завдяки їй, буде вирішено ще декілька пріоритетних напрямків розвитку села.

    Міжгірська районна рада

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору