ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Жарти з Кримінальним кодексом мають сумні наслідки

    29 березня 2024 п'ятниця
    93 переглядів
    З Законом краще не жартувати

    Відомо чимало випадків, коли громадяни, не замислюючись, розважалися, телефонуючи у міліцію і повідомляючи про замінування у громадських місцях, неіснуючі хуліганські «розборки» тощо. Працівники правоохоронних органів, звісно, виїжджають за такими викликами. Але у той час хтось, можливо, реально потребує втручання і допомоги міліціонерів.

    Буває також, що чоловік вип’є зайвого, припаркує десь своє авто, а далі забуде і звертається у відділення ОВС з проханням розшукати його транспортний засіб. Або ж заборгують люди солідну суму і, щоб не повертати її, заявляють у міліцію про нібито пограбування чи крадіжку. У таких випадках варто пам’ятати відому народну приказку: «Усе таємне рано чи пізно стає відомим». При цьому необхідно також знати, що за такі жарти у кримінальному кодексі Україні передбачається відповідальність.

    Мабуть, це, як повідомили кореспонденту UA-Reporter.com у ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області, тепер затямить 43-річний житель Ужгорода, який нещодавно звернувся у міське управління міліції з повідомленням про викрадення його автомобіля «Ауді». Чоловік стверджував, що ввечері залишив іномарку перед будинком, а вночі авто зникло. Пізніше з’ясувалося: напередодні ужгородець хильнув зайвого, святкуючи День захисника Вітчизни, потім сам залишив транспортний засіб на автостоянці неподалік будинку, забув про це, а вранці забив тривогу. Тепер йому доведеться відповідати за свою «амнезію».

    А ось інший ужгородець мав, певно, специфічне почуття гумору. Бо близько півночі жартівник зателефонував у міське управління міліції, сповістивши про замінування нічного клубу, розташованого в одному з торговельних центрів обласного центру. На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група, яка з’ясувала: жодного замінування насправді не було. Щоправда, правоохоронцям довелося евакуювати з цього приміщення 250 осіб, повідомити аварійно-рятувальні служби. Згодом співробітники міліції встановили, що дзвінок надійшов з таксофона. Зловмисника наразі розшукують.

    А, бажаючим «пожартувати» подібним чином нагадаємо, що в Кримінальному кодексі України існує стаття 383 «Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину», санкція якої передбачає покарання, навіть позбавлення волі на строк до п’яти років. Тож ліпше не жартуйте із Законом.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору