ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На що «заробляють» ужгородські «жебраки», просячи милостиню на вулицях міста

    29 березня 2024 п'ятниця
    66 переглядів

    Більшість з нас коли бачить людину на вулиці міста, яка просить милостиню, шкодує її і намагається хоча б чимось допомогти: дає копійчину чи щось з їжі. Але людська доброта у той же час і шкодить нам самим. Частенько під «маскою» нужденного ховається звичайнісінький шахрай, який «заробляє» довірливістю людей собі на пияцтво.


    Учора в цьому ми переконалися особисто. Йдучи зранку по справах, на ужгородському пішохідному мості побачили літнього чоловіка, який, спершись на костилі, просив милостиню, промовляючи у той же час молитви до Отця Небесного. Немало людей, бачачи «каліцтво та неміч» жебрака, шкодували чоловіка: зупинялися та кидали йому в шапку гроші, яблука та печиво. Не оминули «нужденного» і ми: чим змогли, тим і допомогли.

    Але як виявилося, чоловік не так вже й потребував милостині. Укінці дня випадкова зустріч з «ранковим жебраком» в супермаркеті Ужгорода «показала» ким він є насправді. Увечері «немічний» старець вже обходився без «ранішніх костилів» і вільно «пересувався» магазином, а «шапка-самобранка» шахрая, куди люди кидали йому гроші та їжу, «красувалася» на його голові. До каси чоловік підійшов з кошиком, в якому були декілька пляшок горілки, пива та цигарки, за які він розрахувався паперовими гривнями малим номіналом.

    Дочекавшись поки «немічний» із корзини своє «добро» перекладе у власну господарську сумку, яку він витягнув із скриньки зберігання речей, ми підійшли до нього та поцікавилися: чому він не купив для себе харчів, а тільки алкоголь та цигарки. У відповідь чоловік «відрізав»: «Дома я хліба маю доста, а палинки жона не дає. Я купив усе за свої «чесно вужебрані» копійки. Того мені з цімбором вустачить на пару дню. А дале очирідь його жебрати йти на муст або дись на вулицю». Після своїх слів незнайомець швидко попрямував до виходу.

    Подібних випадків, як повідомили кореспонденту UA-Reporter.com в Ужгородському управлінні МВС Закарпатської області, - чимало в місті.

    Тому будьте обачними і спостережливими, щоб не потрапити «на гачок» до «шахараїв-жебраків», бо багато з них таким способом «підзаробляють» собі не на прожиття, а на «задоволення» своєї алкогольної жаги.

    Т. Горянка,

    В. Попович

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору