ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді розглянули Схему планування території Закарпатської області

    18 квітня 2024 четвер
    74 переглядів

    Як повідомляє кореспондент UA-Reporter.com, у вівторок, 16 березня, в Ужгороді у приміщенні малого залу Закарпатської обласної ради відбулася нарада з питання попереднього розгляду Схеми планування території Закарпастької області. Зібрання відбулося за участю заступників голів облдержадміністрації та облради, начальників обласних управлінь, інспекцій, служб, санітарно-епідеміологічної станції, митниці, капітального будівництва та архітекторів області.

    20283.jpgПрисутні заслухали доповіді представників Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст «Діпромісто»(м.Київ) доктора географічних наук Юрія Палехи щодо концепції розвитку господарського комплексу області та прогноз чисельності населення до 2031р., начальника інженерно-планувального відділу інституту Володимира Мухи, який говорив про інженерно-екологічні передумови розвитку території регіону, начальника архітектурно-планувального управління, головного архітектора проекту Володимира Токара - про основні напрямки розвитку території області та інших.
    Головним завданням Схеми є допомога правильно використовувати територію відповідно до стратегії розвитку області. Підстав для цього було декілька. Це Закон України "Про планування і забудову територій" від 2000 року і Закон України "Про генеральну схему планування території України" від 2002 року.

    Розроблення Схеми планування території області дасть можливість принципово вирішити планування території області з метою створення економічного потенціалу і повноцінного життєвого середовища на основі раціонального використання ресурсів, технологічного переоснащення і реструктуризації підприємств, удосконалення соціальної, виробничої, транспортної, комунікаційноінформаційної, інженерної, екологічної інфраструктури, поліпшення умов проживання, відпочинку та оздоровлення, збереження та збагачення біологічного різноманіття та культурної спадщини.

    Те, що передбачається, не означає, що завтра обов’язково розпочнеться будівництво, але Схема захищає ці території. Наприклад, якщо заплановано прокладання європейської колії чи будь якої іншої магістралі, то на цих землях не можна будувати щось інше. Якщо територія передбачена для розвитку туризму та рекреації, то тут не може з'явитися промислове підприємство...

    Проект Схеми розглядається як важлива складова частина системи державного регулювання соціально-економічного розвитку і є дієвим інструментом реалізації довгострокової політики розбудови держави і області зокрема.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору