ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Чопській митниці виявили контрабанду меблів за заниженою у 22 рази вартістю

    24 квітня 2024 середа
    47 переглядів

    Італійські шкіряні дивани за ціною дерматинових підприємець намагався завезти через Чопську митницю 10 диванів з натуральної шкіри за заниженою у 22 рази вартістю.

    На митному посту “Тиса” під час здійснення митного контролю вантажного автомобіля «DAF» з напівпричепом інспектори Чопської митниці встановили, що водій автомобіля намагався ввезти до України вантаж меблів за неправдивими документами.

    До митного контролю громадянин України подав документи, згідно яких віз через кордон керамічну плитку і меблі для столових та житлових кімнат, оббиті штучною шкірою. Загальну вартість десяти диванів та дерев’яного стола він задекларував у сумі 1088 доларів США. Відправником меблів значилася італійська фірма, а отримувачем – столичне підприємство. Однак, під час здійснення митного огляду вантажу, у інспекторів митниці виникли сумніви щодо відповідності фактичного матеріалу оббивки меблів задекларованому. Тому митники тимчасово вилучили вантаж для проведення експертної оцінки.

    Як показала експертиза, оббивку меблів виготовлено з натуральної шкіри, а вартість пред’явленого товару на момент перетину кордону складає 24 тисячі доларів США (за курсом Нацбанку це 192 тисячі гривень). Таким чином, до України намагалися завезти товар, занизивши його митну вартість у 22 рази.

    По даному факту працівники Чопської митниці склали протокол про порушення митних правил, а меблі та напівпричіп вартістю 118 тисяч гривень вилучили до рішення суду.

    Цiлодобовий телефон довiри
    +380 44 247-27-19Iнтернет-приймальня
    Задайте запитання представнику ДМСУВеб-сайти органiв державної влади

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору