ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Скарга Міністру транспорту та зв'язку України К. Єфименко на дії ДП "СМАП"

    29 березня 2024 п'ятниця
    72 переглядів

    Міністру транспорту та зв'язку України Костянтину Єфименко.

    Шановний Костянтине Олексійовичу! 10 травня 2010 року група туристів з 48 осіб, що складалася з учнів шкіл м.Хуст та їх батьків, поверталася з туристичної поїздки за маршрутом Хуст – Ужгород – Кошіце – Будапешт - Відень – Хуст, та о 2 год.10 хвилин прибула на міжнародний митний пункт Лужанка. В цей час на митному переході були відсутні інші транспортні засоби і ми вважали що це буде сприяти швидкому перетину кордону.

    Водій словацького автобуса, номерний знак TV 898 BV, Тіхомір Качо направився в представництво ДП СМАП для отримання дозволу на перетин кордону. В цей час прикордонна служба оперативно здійснила паспортний контроль на протязі 40 хв.. Зважаючи на це, дорослі члени туристичної групи звернули увагу на те що водій до цього часу ще не повернувся, після чого старший групи направився до чергового інспектора ДП СМАП. В кабінеті ДП СМАП знаходилися водій та ще одна особа, з зовнішнього виду якої важко було зрозуміти її статус – без форми та наявності бейджика з особистими даними. При появі старшого групи присутні в кабінеті особи розмовляли на підвищених тонах – не встановлена особа голосно заявила про затримання автобуса, що для старшого групи було цілковитою несподіванкою. Після почутого старший групи звернув увагу на те, що в автобусі більшість становлять діти і попросив про сприяння в оформленні документів. Особа в кабінеті ДП СМАП не виказувала жодних намірів в сприянні в оформленні документів – поводилася упереджено та погрожувала ваказати водієві «його місце». Водій автобуса теж просив відповідальну особу про швидке оформлення документів.
    Процедура оформлення документів тривала до 4.35 хв. , після чого був здійснений митний контроль автобуса та групи, і о 4 год. 45 хв. автобус безперешкодно вїхав на територію України.
    З вищенаведеного вимагаємо пояснення про затримку на кордоні з 2 год. 10 хв. по 4 год. 35 хв., тобто більш ніж на 2 години, туристичної групи, більшість якої становили діти, та притягнення до відповідальності винних осіб. Батьки учнів та вчителі, представники туристичної фірми вимагають покарання винних та залишають за собою право на публічне висвітлення цього факту в засобах масової інформації та звернень до суду, державних органів влади та громадських організацій з метою припинення порушення прав громадян України при перетині кордону з боку чиновників.

    ДОБРА Денис, ФІЛЕП Єва , БАНЯС Наталія, БУЧОК Наталія, ЯВОРСЬКА Олеся, ДЕВА Віра, ВІЗАНТІЙ Ангеліна , РУЩАК Неля, КЕЛЕМЕН Олеся.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору