ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський регіональний центр соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації «Вибір» потребує допомоги та підтримки від влади

    29 березня 2024 п'ятниця
    72 переглядів

    Із директором недержавної, неприбуткової благодійної організації Закарпатський регіональний центр соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації «Вибір» Василиною Михайлівною Марко ми знайомі майже 2 роки.


    Центр, яким наразі керує Василина Михайлівна, заснований ще 17 грудня 2001 року. На сьогодні основною метою діяльності Центру «Вибір» є залучення молодих інвалідів Закарпаття до суспільно-корисної праці шляхом визначення потреб і надання допомоги у професійному навчанні й працевлаштуванні відповідно до їх творчих здібностей, соціальної адаптації та інтеграції в суспільство. Співробітники Закарпатського регіонального центру соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації «Вибір» опікуються молодими людьми з інвалідністю всієї області віком від 14 до 35 років, які бажають отримати професійну освіту у вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації та потребують працевлаштування.
    Основні напрямки роботи «Вибору» — це:
    - проведення інформаційно-консультаційних, навчально-курсових, реабілітаційних заходів для молодих людей з інвалідністю;
    - випуск методичних посібників, інформаційних бюлетенів, інформаційного листка «Вибір»;
    - проведення тренінгів, семінарів, круглих столів, конференцій;
    - проведення соціологічних досліджень для виявлення потреб в отриманні професійної освіти та роботи;
    - створення єдиної бази даних.
    Окрім цього, Закарпатський регіональний центр соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації із 2002 року реалізує в життя програму професійної реабілітації інвалідів «Соціальна ініціатива», яка спрямована на професійну орієнтацію, освіту та працевлаштування людей з інвалідністю.
    Уся робота і життя Центру «Вибір» — нелегка і непроста. Їм потрібна допомога і підтримка від громадськості та держави. Тому напередодні круглого столу «Робоче місце для молодого спеціаліста з інвалідністю. Проблеми і перспективи» директор Центру «Вибір» Василина Марко звернулася із клопотанням «Про надання підтримки Центру «Вибір» в реалізації соціальної програми «Спільна ініціатива 2010» в рамках програми «Турбота» на 2010 рік» до голови Закарпатської обласної ради Михайла Михайловича Кічковського та депутатів обласної ради.
    Маємо надію, що наше керівництво та депутати не залишаться байдужими до потреб молодих людей з інвалідністю Закарпатського краю. Адже Ваша підтримка неабияк допоможе в реалізації соціальних програм, спрямованих на подолання бідності, покращення якості життя молодих людей з інвалідністю Закарпаття.



    Т. Горянка,
    В. Попович

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору