ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Випускники Університету Журналістської Майстерності стануть блогерами

    29 березня 2024 п'ятниця
    67 переглядів
    20 молодих талановитих журналістів в Україні стануть блогерами

    20 молодих талановитих журналістів з 14 регіонів України 24-25 червня 2010 року пройшли навчання за програмою 3 модулю Університету Журналістської Майстерності, який був присвячений темі «Головні навички професійного журналіста у епоху Інтернет-журналістики та мультимедійних видавничих компаній. Сучасні ЗМІ на службі у українського суспільства».


    Практична цінність отриманих знань та інформації була оцінена у 9,4 бали з 10 можливих.

    «Серед тих, хто бажав навчатися на 3 модулі Університету, не було жодного, хто б сказав, що не знає, як працювати з соціальними мережами та блогами. Але на заняттях швидко стало зрозуміло, наскільки фрагментарно журналісти уявляють те, як саме Інтернет може допомагати підвищувати якість матеріалів», – зазначив Олексій Погорелов, генеральний директор УАВПП, який був ведучим 3 модулю Університету.

    Після завершення модулю половина журналістів зізнались, що хочуть відкрити власні блоги найближчим часом, бо зрозуміли, що саме варто писати в блозі, що – в газеті, а що – на сайті видання. І, головне, що тепер вони знають напевне, як блог допомагатиме їм робити матеріали в газету та на сайт якіснішими та цікавішими, як можна налагодити інтерактивну взаємодію з читачами, як залучити їх до підготовки матеріалів у газету.

    Крім того, учасники 3 модулю домовились і пообіцяли один одному, що стануть активними дописувачами блогу, який «Університет Журналістської Майстерності» створить найближчим часом в одній з найбільш популярних соціальних мереж. Таким чином вони не просто ініціюють відкриття блогу Университету, а власними руками створять мережу однодумців, які допомагатимуть один одному у поточній роботі та професійному зростанні.

    «Університет Журналістської Майстерності» – це навчальний проект, організатором якого виступає Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) за підтримки Системи Компаній Кока-Кола в Україні. Головна мета проекту – передати молодим талановитим українським журналістам знання та навички досвідчених редакторів, дослідників, інших фахівців. Третій модуль був присвячений інтернет та журналістиці – використанню сучасних можливостей спілкування та розповсюдження інформації. І був багатий на приклади – адже саме на конкретних прикладах стає зрозумілим те, що спочатку може здаватися складним.

    «Соціальні мережі, про які ми говорили під час 3-го модуля Університету, володіють потенціалом, якого досі не мали жодні медіа-канали – це можливість об’єднувати людей з усього світу в режимі реального часу. Учасники соціальних мереж дуже швидко обмінюються новинами, враженнями, історіями, незважаючи на час, вік, відстані та інші фактори. А для журналістів – це неоціненний ресурс, у якому варто навчитись виловлювати корисну інформацію. За допомогою Університету ми прагнемо ділитись знаннями, а відтак і передавати досвід таких провідних світових компаній як Кока-Кола»…», – Ольга Чумак, менеджер із зв’язків зі ЗМІ Компанії «Кока-Кола Україна».

    Розуміти складні речі на простих прикладах слухачам 3 модулю допомагали авторитетні гості:

    - Юрій Свірко, ведучий блогу на «Українській Правді», досвідчений редактор

    - Євген Шнурко, ВД «Софтпрес», директор з маркетингу та реклами

    - Анна Добривечір, TNS Україна, заступник генерального директора

    - Олександр Дяченко, юрист УАВПП

    Ведучим третього модулю виступив Олексій Погорелов – генеральний директор УАВПП.

    В анкетах зворотного зв’язку учасники зазначили, що організатори «запропонували таку тему, від якої було неможливо відмовитись» – настільки потрібними у щоденній практичній роботі є знання про використання сучасних можливостей інтернет та соціальних мереж. Майже всі зазначили, що модуль надихнув їх відкрити власні блоги.

    Борисова Інна, шеф-редактор газети «Круто про все», спец. кореспондент видань газета «Демократична Україна», журнал «Продукти», журнал «Пропозиція», м. Львів:

    «Цікаво, інформативно, фахово! Гарне та ефективне поєднання теорії та практики. Цікаво було почути та обмінятися досвідом з колегами. Експерти-ведучі Університету дали корисні поради, як зробити своє видання популярним та переорієнтувати його на цільову аудиторію. Захотілося створити свій блог! Запам’яталися юридичні поради Олександра Дяченко та практичні завдання Олексія Погорелова. Вперше почула від Ольги Чумак про акцію «Експедиція 206» « надзвичайно цікавий кейс».

    Єгоров Дмитро, кореспондент, інформаційно-аналітичний тижневик «Улица Заречная», м. Запоріжжя:

    «Сподобалися висновки гостей та експертів, пропозиції щодо конкретних кроків «без води» та загальних фраз, взаємна повага учасників, організація».

    Андрусяк Андрій, редактор відділу новин закарпатської газети «Фест», м. Ужгород:

    «Модуль не тільки продемонстрував високий організаційний та практичний рівень, а дозволив розширити географію цікавих знайомств. Сподобалися креативність тренерів та ексклюзив інформації».

    Гончарук Тетяна, випусковий редактор, ТОВ «Редакція журналу «Космо Леді», м. Київ:

    «Змістовно, цікаво і інформативно! Дуже правильно була обрана тема модулю – це актуально, сучасно і необхідно. Організатори залучили фахівців по темі, які змогли дати комплексне подання матеріалу (статистичні дані, юридичні поради, особистий досвід). Також сподобався конкретний детальний аналіз сайтів, робота в групах, організація, аналіз стану журналістики у кризовий період та шляхи виходу з нього. Ці два дні дозволили кардинально змінити свій погляд на професійну журналістику та винайти шляхи для модернізації моєї подальшої роботи».

    Четвертий модуль проекту «Університет Журналістської Майстерності» запланований на осінь 2010 року.

    Інформація: УАВПП

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору