ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Газопостачання в Ужгороді і ліквідація стихії - головні проблеми Закарпаття

    23 квітня 2024 вівторок
    73 переглядів
    «Закарпатгаз» зобов'язали інформувати населення про відключення газу

    У п’ятницю, 2 липня, під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Івана Бушка відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.


    Його учасники аналізували виконання рішень комісії щодо організації заходів із ліквідації наслідків червневого паводку. Йшлося і про безпеку газопостачання багатоповерхівок в обласному центрі.
    Про ситуацію з газопостачанням в Ужгороді доповідав перший заступник директора ВАТ «Закарпатгаз» Павло Нагірний. Він констатував, що саме в обласному центрі є чимало скарг від жителів багатоповерхівок щодо низького тиску в мережі. Головною причиною цього представник компанії назвав самовільне встановлення городянами індивідуального опалення. При цьому в оновлення газової мережі кошти не вкладаються. В свою чергу, директор департаменту міського господарства Ужгородського міськвиконкому Віктор Мартин зауважив, що наразі майже 90 відсотків ужгородців відмовилися від центрального теплопостачання, тому індивідуальне опалення – єдина альтернатива. І міська влада готова до діалогу з газовиками, щоби вирішити проблему з безперебійним газопостачанням.
    – Необхідно шукати баланс інтересів, – відзначив перший заступник голови облдержадміністрації Іван Бушко. – Опалювальний сезон вже не за горами, тому вже зараз треба проводити активні підготовчі роботи. Також потребують оновлення аварійні газові мережі. При цьому має акцентуватися увага на безпеці жителів багатоповерхівок.
    Рішенням комісії доручено ВАТ «Закарпатгаз», Ужгородському міськвиконкому та ініціативним групам мешканців багатоповерхівок визначити джерела фінансування для заміни гідравлічних схем внутрішньо будинкових мереж газопостачання. Водночас газопостачальна компанія має здійснити розрахунок цієї заміни. Також комісія зобов’язала ВАТ «Закарпатгаз» завчасно інформувати населення про планові відключення газопостачання. Під час опалювального сезону газовики повинні забезпечити безперебійне газопостачання населенню.
    Комісія проаналізувала і організацію заходів із ліквідації наслідків червневого паводку. Як повідомив в.о. начальника управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА Віктор Буришин орієнтовні збитки по області сягають понад 8,5 мільйона гривень. Сільськогосподарським підприємствам та фермерам завдано збитки на 4,3 млн. гривень, пошкоджено доріг більш ніж на 2,5 мільйона гривень. На часткову компенсацію населенню за пошкоджене майно необхідно 271 тисячу гривень.
    Після детального аналізу роботи із підготовки документації по завданих збиткам члени комісії визнали недостатньою роботу ряду райдержадміністрацій – Мукачівської, Іршавської, Тячівської, Виноградівської, Ужгородської та Перечинської. Комісією передбачено вжити дієвих заходів із недопущення подібних випадків у подальшому. Також представники комісії рекомендували голові облдержадміністрацій вжити відповідних дисциплінарних заходів до керівників райадміністрацій.
    Управління інформації та зв’язків
    із громадськістю облдержадміністрації

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Не вірю !Ледіда,а шо там робить помаранчовий Лукеча,знов у корита?Мало маршрутів продав?