ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ратушняк влаштував "голодомор" в дитячих садках Ужгорода

    18 квітня 2024 четвер
    69 переглядів

    У місті Ужгороді є більше 40 дошкільних навчальних закладів. У кожному з них виховується в середньому від 70 до 200 малюків. Але, на жаль, сьогодні у багатьох із дитячих садочків існує гостра проблема: борг за харчування дошкільнят, який наразі становить 1,5 млн. грн.


    В Ужгороді діти в садках їдять все менше і менше ...Це привело вже до того, що діти залишаються без їжі.

    Як повідомили кореспонденту UA-Reporter.com, в багатьох ужгородських дитсадочках, наприклад, вершкове масло, згущене молоко, твердий сир, борошно, крупа манна, вівсяна, ячмінна, пшоно, рис, сухий горох, макарони, гречка, цукор, яйця не завозяться ще від червня цього року, а окремі фрукти та овочі — від грудня минулого року.
    Окрім цього в дошкільних навчальних закладах ще з січня цього року відсутній другий сніданок — соки та фрукти.
    Зараз столицею Закарпаття шириться інформація, що через відсутність харчових продуктів, дитсадочки закриватимуть якнайменше на 1-2 тижні. Це бентежить та турбує багатьох батьків. До слова, вони вже декілька тижнів поспіль закуповують продукти для дитсадочків за свої кошти на ринках, в супермаркетах та магазинах.
    Буває і таке, що стурбовані батьки, знаючи і бачачи, що діти не мають їжі, приводячи свою малечу у дитячий садочок, особисто приносять із собою: рис, картоплю, кисіль, цукор, яйця, повидло, печиво тощо.
    До якого часу міська влада та мер Ужгорода Сергій Ратушняк закриватиме очі на те, що малюки недоїдають?.. І це в оздоровчий літній період, коли діти мали б збагачувати свій організм вітаміни, мікроелементами та іншими поживними речовинами. Чи не дійде у найближчий час і до того, що наше чадо голодуватиме у дитсадках, як колись у роки голодомору?...

    Анастасія Зозуля

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору