ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Що може запропонувати туристам гостинне Закарпаття?

    19 квітня 2024 п'ятниця
    78 переглядів
    Запрошуємо всіх на відпочинок в Закарпаття

    Карпати, замки, вина, сири, - все найкраще, що може запропонувати гостинне Закарпаття, чекає на Вас, якщо Ви відвідаєте “Сиро-Винний тур Закарпаттям”.


    На Вас чекають:

    - знайомства із історією, звичаями, культурою та релігією п’ятьох етносів Закарпаття: бойками, лемками, угорцями, циганами, русинами;
    - найкращі страви бойківської, угорської, лемківської кухонь;
    - найвидатніші історичні пам’ятки краю: замок Шенборна, Мукачівський замок, історичний центр Берегово, загальний огляд Виноградівського, Королевського і Хустського замків, чудові дерев’яні храми;
    - краса карпатських гір, озера Синевир, водоспад Шипіт, можливість зробити фото на згадку в наймальовничішому місці Карпат, купання в термальному басейні міста Берегово;
    - дегустація екологічно чистих сирів Селиської сироварні виготовлених за швейцарською технологією, а також дегустація бринзи, вурди, будзу з карпатських полонин;
    - дегустація найкращих марочних вин Закарпаття у стародавніх винних підвалах та дегустація вин приватних господарів Берегівського району.

    Детальний опис екскурсійних об’єктів:

    Чинадійово. Серед карпатських живописних гір розташувався один з найгарніших і найромантичніших замків країни, наче у казку запрошує Вас мисливський замок графів Шенборнів (1890р.). Він дивиться на Вас 365 вікнами, запрошує через 12 входів у 52 кімнати. Замок оточений гарним парком з багатьма екзотичними рослинами.

    Мукачево. Звідкиб Ви не наближалися до Мукачево, за десятки кілометрів, на одинокій гостроверхій сопці, як магніт, Вас притягує овіяний легендами і бойовою славою мукачівський замок “Паланок” (XIV ст.). Цей визначний воєнно-архітектурний пам'ятник середньовіччя був збудований для охорони і контролю торгових і військових шляхів. Деякі джерела стверджують, що вже в ІХ-Х ст. на горі було невелике укріплення, збудоване для охорони кордонів Київської Русі за Карпатами. Спорудив замок руський князь Федір Корятович і перетворив його у свою резиденцію. Замкові стіни пам’ятають свою захисницю Ілону Зріні, що проявила дива мужності та героїзму при обороні замку.

    Крім потужного замку в Мукачево є ще багато цікавого: каплиця св. Мартина (XIV ст.), жіночий Миколаївський монастир на Чернечій горі (XVIIІ ст.), палац Ракоці (1663р.) та прекрасна зелена ратуша (1903р.).

    Берегово. Якщо хочете відчути себе в іншій країні, де більшість людей не розуміють української, російської та англійської, однозначно Вам треба в столицю угорської України - Берегово. Саме місто підготувало для гостей готичний костел Всіх Святих (1370р.), костел реформаторів (XV ст.), “Графський двір” – садиба князя Бетлені (1629р.), величний будинок імперського суду (1908р.). Але найбільше туристів цікавлять унікальні термальні води, що піднімаються з глибини 1600 м. та лікують від 86 хвороб, аналоги їм є лише в Новій Зеландії.

    Виноградово.Західно-українська винна столиця, розташована у підніжжі Чорної гори і має свій замок Канко (XIII – XVI ст.), залишки готичного храму та каплиці (XVI ст.). Романтичні руїни замку і зараз ваблять численних туристів та кінематографістів. У центрі Виноградова можна оглянути костел францисканського монастиря (XIV-XV ст.), Вознесенський костел бернардинського монастиря (XV ст.) та палац баронів Перені (XVII ст.).

    Хуст. Столиця Карпатської України знаходиться на перехресті рік Ріки і Тиси, а над містом височать живописні руїни Хустського замку (ХІ-ХVІ ст.), колись це була неприступна твердиня, з криницею завглибшки 160 метрів, але на жаль, у 1766р. в порохову вежу вдарила блискавка, і замок миттєво перетворився в руїни. В старі добрі часи, хустський замок належав родині графа Драга (Дракули), але барон Пітер Перені витіснив Драгів в Трансильванію (Румунія).

    Нижнє Селище. Унікальне село в Україні, яке є зразком місцевого господарювання. Мешканці об’єдналися в “Асоціацію місцевого розвитку”, завдяки якій було розбудовано інфраструктуру селища та запрацювала сироварня, яка запрошує Вас на дегустацію різних сортів сира з вином. Сир виготовляється за швейцарською технологією та є найкращим в Україні. Ті, кому сир засмакує, зможуть його придбати за цінами виробника.

    Синевир.
    Візитною карткою Українських Карпат є незрівнянної краси озеро Синевир, знане ще в народі як “Морське око”, воно вабить до себе мальовничими гірськими пейзажами та чистою кришталевою водою, в якій здавна водиться благородна форель. По середині озера знаходиться невеличкий острівець, на якому зображені легендарні Синь і Вир.

    Озеро утворилося приблизно 10 000 років назад на висоті 989 метрів і має максимальну глибину 22 метри.

    Водоспад Шипіт. Один з найкрасивіших водоспадів України, що з висоти 15 метрів багатьма заворожуючими каскадами між андезиновими скелями скидає води в мальовничу гірську долину. Водоспад бере свій початок з великого підземного джерела, т.з. “морське око”, в одному з найгарніших місць українських Карпат – полонині Боржава. Проведення часу біля Шипоту чудово допомагає відпочити від цивілізації та дає нові життєві сили.



    Приблизна вартість вхідних квитків: Замок Шенборна (2 грн. дорослі, 1 грн. діти), Мукачівський замок (8 грн. дорослі і студенти, 3 грн. діти), термальний басейн в Берегово (20 грн./год. дорослий і 10 грн./год. дитячий квитки), дегустація вин (40 грн./особа, екскурсія без споживання вина 20 грн./особа), дегустація трьох сортів сиру з вином (25 грн. дорослі в т.ч. студенти, 10 грн. діти), Національний парк “Синевир” (5 грн. дорослі, 2 грн. діти і студенти), водоспад Шипіт (2 грн. дорослі, діти б/к).

    Проживання і харчування: проживання відбувається в затишних угорських садибах зеленого туризму (Берегівський район), номери: 2-х і 3-х місні з вигодами. Дуже рекомендуємо замовляти також вечерю і сніданок (60 грн./особа), вечеря складається з страв угорської національної кухні: боб-гуляш в бограчі, капосташголушко, солодощі череге та вино, сніданок – звичайний європейський.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору