ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Транскордонний туризм між Івано-франківщиною, Закарпаттям та Румунією

    20 квітня 2024 субота
    73 переглядів
    УЖГОРОД - ОКНО В ЕВРОПУ - UA-REPORTER.COM

    Проект розвитку транскордонного туризму між Івано-Франківською і Закарпатською областями України та повітом Марамуреш Румунії завершився. Учасники проекту в Яремче підвели підсумки дворічної діяльності.

    Повітова рада Марамурешу разом з громадськими організаціями «Туристична асоціація Івано-Франківщини», «Хуст-Європа-Центр» за фінансової підтримки Європейського союзу працювали над розширенням мережі рекламування туристичного продукту в Румунії та Україні.

    Завдяки співпраці видано багато брошур, буклетів, календарів і фільмів, які популяризують транскордонний туризм. Також відбувалися навчальні семінари, конференції, пізнавальні тури. Тепер відпочивальники зможуть отримати всю інформацію про туристичні пропозиції на території Румунії та Закарпаття.

    Керівник департаменту Марамуреської повітової ради Данко Кошіли відзначив, що Європейський союз, безумовно, зацікавлений в тому, щоб туристи мали якомога менше обмежень. Тому було запропоновано відкрити нові пункти перетину кордону у зручних для мандрівників місцях. Проте, підкреслив пан Кошіли, спершу необхідно покращити інфраструктуру, а потім уже обговорювати питання віз.

    Туристична асоціація Івано-Франківщини відзначилася активною діяльністю в проекті і внесла чимало ефективних ідей. Оксана Федорович, голова організації, вважає, що для багатьох категорій українців транскордонний туризм до Румунії непривабливий через візовий режим. З цього погляду румунські туристи мають більшу вигоду, і відпочинкові пропозиції для них повинні бути більш різноманітними.

    Також пані Федорович відзначила, що важливою перешкодою для популяризації транскордонного туризму серед українців, що приїжджають на Прикарпаття, є відсутність пунктів перетину кордону на туристичних шляхах. Це зумовлено складним рельєфом, вважає вона, адже кордон Івано-Франківської області з Румунією знаходиться високо в горах.

    Попри все успіх дворічної співпраці очевидний. На заключній конференції партнери обговорили результати втілення проекту в життя та накреслили теми для майбутньої роботи. Учасники зустрічі також відвідали яремчанський туристичний візит-центр, де доповнили свої враження про гуцульський край та туристичний ринок івано-франківських Карпат новими яскравими сторінками.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору