ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Укртелеком" продадуть з потрохами в найближчий час

    19 квітня 2024 п'ятниця
    68 переглядів

    Терміни початку приватизації ВАТ "Укртелеком" Фонд держмайна відклав на місяць. Зараз він має намір оголосити конкурс із використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 92,79% акцій компанії десь у вересні 2010 року.


    Наказом ФДМ від 30 липня відповідні зміни внесено і в план-графік виставлення на продаж пакетів акцій суб'єктів господарювання на друге півріччя поточного року.

    Немало відомо, що раніше голова ФДМ Олександр Рябченко заявляв про те , що конкурс із продажу "Укртелекому" необхідно оголосити десь до 15 серпня. Це дасть змогу за рахунок очікуваних надходжень у розмірі 10 млрд. гривень виконати план приватизації, закладений у держбюджет-2010.
    До речі, перший віце-прем'єр Андрій Клюєв у червні відкрито сказав, що найближчі місяць-два питання приватизації "Укртелекому" стояти не буде.

    Уряд почав підготовку "Укртелекому" до приватизації ще з кінця 90-х років минулого століття. Однак поки що вдалося провести тільки пільговий продаж, а у держави як і раніше залишається 92,79% акцій підприємства.

    Окрім цього, уряд Юлії Тимошенко намагався продати "Укртелеком" ще у 2008 році, закріпивши в держвласності 25% +1 акція.

    На той час, ціна однієї акції на ринку становила 1,04 грн., з урахуванням чого початкова вартість 67,79% акцій компанії оцінювалася в 13,2 млрд. гривень.

    Далі ціна акцій вже знизилась. Уряд у квітні того ж року визначив нову початкову ціну цього пакету. Вона сягала 12 млрд. гривень.

    "Укртелеком" планувалося востаннє виставити на аукціон у грудні 2009 року. Зараз вже крокує в ногу з часом друга половина 2010 року. Але якою буде доля «Укртелекому»-невідомо.

    Т. Бушко

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости