ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді відбудуться змагання силачів "Карпатський Ведмідь"

    19 квітня 2024 п'ятниця
    56 переглядів

    Закарпатська земля з давніх-давен славилася людьми з богатирською силою. Згадаймо про Івана Фірцака (Кротона), який свою силою дивував увесь світ. Багато послідовників Кротона прославляють наш край і тепер.



    Сучасні стронгмени зі своїх показів організовують справжні шоу, які насичені різноманітними звитягами, виступами хореографічних колективів під час тайм аутів. Таке дійство з промовистою назвою «Карпатський медвідь» честь Дня незалежності незабаром проходитиме і в обласному центрі. Хрещеним батьком свята силачів по праву можна вважати Івана Григоровського, саме він і нині займається організацією майбутніх звитягів богатирів в Ужгороді.

    - Іване, коли прийшов до цього виду спорту?

    - Розпочав займатися з 17 років через те, що був досить товстим хлопцем і прагну скинути лишню вагу, тож вирішив – штанга і гантелі саме те, що потрібно для цього. В той час займалися разом з хлопцями в різних підвалах а окрім того ходив у секцію боксу, яка діяла в ужгородському профтехучилищі №19. За три місяці активних занять скинув 12 кілограм.

    - Твої успіхи в силовому спорті?

    - Головним досягненням вважаю те, що організував стронгменські ігри в Закарпатті разом з іншими однодумцями – рідним братом Мироном, Євгеном Прозором та Ігорем Бараном. Тепер займаюся організацією різних заходів самостійно і «Карпатський медвідь» – сьомі за ліком змагання.

    - Окрім, «Медвідя», які змагання стронгменів проходять у нашій області?

    - В Мукачеві проходять ігри «Мукачівський богатир», у травні в обласному центрі організували турнір для юних силачів «Юніор стронгмен».

    - Чи залучаєте відомих в країні строгменів до участі в змаганнях задля популяризації силових видів спорту?

    - Так, особливо тісні контакти підтримую з Василем Вірастюком. Він ще у 2007 році зв’язався зі мною й запросив разом з Сергієм Олеоленком до участі у змаганнях в Івано-Франківськ з того часу й товаришуємо. Минулого року Вірастюк був головним суддею на «Карпатському медвіді», в цьому році через сімейні обставини він не зможе подивитися на «закарпатських Геркулесів».

    - Наскільки витратним є заняття важкою атлетикою?

    - Для мене особисто великих затрат, окрім часу, цей спорт не забирає. Особисто не вживаю в їжу різних хімічних добавок, це скоріше здоровий спосіб життя. Як бачите природні дані дозволяють показувати високі досягнення і змагатися з найсильнішими людьми України і світу. Адже ми українці – найсильніші люди у світі.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору