ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чому в Ужгороді закривають очі на правопорушення підприємців- іноземців?.. (ФОТО, ВІДЕО)

    16 квітня 2024 вівторок
    63 переглядів
    Директор фірми «розлігся» у своєму кріслі і знущався над правоохоронцями

    В Ужгороді трапилася гучна подія: у приміщені німецького підприємства «Г» з пошиття джинсового одягу, знайдено не облікований прекурсор (речовина, з якої виготовляється наркотик) — марганцівку, загальною вагою 3 кілограми.

    Так, ще весною цього року співробітники закарпатського та ужгородського відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків (БНОН) провели перевірку даного підприємства. У результаті правоохоронними органами було виявлено порушення обліку одного з прекурсорів — перманганат калію (5 кг). На згаданому підприємстві не ведеться облік речовини і зберігається вона в неналежних умовах, які вимагає постанова Кабміну України №589 «Про затвердження порядку провадження діяльності, пов’язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, та контролю за їх обігом». А за ігнорування чи неналежне виконання положень цього нормативного документу відповідальність несе керівник суб’єкта господарювання. У нашому випадку — громадянин Німеччини, який є директором та фактично власником цього підприємства.
    У той час було складено відповідний акт і вказано на всі грубі правопорушення. Відповідно, викликали і прокуратуру, однак вона чомусь не підтримала рішення співробітників міліції про порушення закону.
    25 серпня за направленням керівництва закарпатської міліції повторно було здійснено комплексну перевірку зазначеного виробництва. Нею займалися співробітники Державної служби боротьби з економічними злочинами (БЕЗ) та БНОН обласної міліції, а також прокуратура міста Ужгорода. Цього разу під час проведення перевірки на місті були присутні директор та його помічник — уродженець Хмельниччини, який наразі проживає в Ужгороді.
    На місці події побували і кореспонденти «Репортера». Протягом двох годин нам вдалося поспостерігати за роботою працівників міліції та неадекватною поведінкою закордонного директора підприємства та його заступника.
    На початку перевірки керівництво підприємства «Г» відносилося до захисників закону адекватно, спокійно з ними спілкувалося, відповідаючи на поставлені питання, та показали їм де саме у них зберігається марганцівка, яку вони використовують. Як з’ясувалося, цю речовину утримували в кабінеті директора підприємства у металевому ящику, який взагалі не обладнаний належним чином для її утримання. Але пояснити куди зникли 2 кг, адже на місці від весни залишилося тільки 3 кг, вони відмовилися. Мотивували це тим, що дана проблема не варта і виїденого яйця. До того ж, у журналі обліку даного прекурсору, який попросили показати правоохоронці, нічого не було записано: ні приходу, ні розходу, ні залишку. А це вже є порушенням за ознаками ст. 320 ККУ.
    Тому для документування даного нехтування закону до підприємства було викликано опергрупу ужгородської міліції. Однак із приїздом оперативників розпочалися проблеми: так звані «качелі» — директор підприємства «Г» відразу перестав розуміти української мови. Разом із своїм помічником, він більше нічого не показував і не хотів розмовляти взагалі. Обґрунтовували вони свої дій тим фактом, що сьогодні в Україні немає їхнього адвоката. А без нього вони не будуть нічого говорити і не підписуватимуть ніяких документів аж до його приїзду, тобто до п’ятниці. До того ж керівництво підприємства почало вимагати від працівників міліції негайного припинення перевірки, покинувши їхні «апартаменти». У той же час сам директор фірми «розлігся» у своєму кріслі і, покурюючи сигару, видихав дим прямісінько в обличчя правоохоронцям.
    Згодом, усе переросло у базарний крик: особисті образи, погрози. Таке протистояння тривало аж 4 години і заважало правоохоронцям проводити свою роботу.
    Найбільш агресивно до міліції був налаштований заступник директора підприємства «Г». На прохання слідчих покинути приміщення і не заважати роботі правоохоронців, оскільки він не був учасником слідчих дій, чоловік почав лаятися, обзивати їх нецензурними словами та погрожувати звільненням з місця їхньої роботи. Більше того, заступник директора підприємства «Г» на високих тонах почав лякати усіх присутніх міліціонерів, що керівництво виробництва, у присутності понятих, складе акт, де зазначить про збитки, які нанесли підприємству своєю присутністю та перевіркою правоохоронці. Не забув він і про начальника УМВС України в Закарпатській області Віктора Русина, який, за його словами, заплатить із власної кишені їхньому підприємству за усі спричинені перевіркою незручності. Але, зауважимо, що роботу підприємства ніхто не зупиняв. Люди спокійно на першому поверсі джинсового підприємства працювали та виконували свою роботу, як видно на відео, а перевірка ж проходила на 2 поверсі.
    Як стало відомо пізніше, іноземець схитрив: не сказавши нікому ні слова покинув підприємство, залишивши правоохоронців у своєму кабінеті.
    Заступник директора теж «доскакався»: за численні погрози, образи та перешкоджання роботі правоохоронців на нього було складено адмінпротокол за ст. 185 АКУ «Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції…». У подальшому його затримали та доставили в Ужгородське міське управління, де помістили в ІТТ.
    Наступного дня, 26 серпня, від правоохоронців ми довідалися, що порушника закону було доставлено на судове засідання, початок якого розпочався о 10 годині. Однак подальші їхні слова нас здивували, адже суддя Ужгородського міськрайонного суду одним помахом пера вирішив долю всіх присутніх: виправдав дії заступника директора, не беручи до уваги показання правоохоронців. Як розповіли працівники міліції, справа розглядалася односторонньо, на слова правоохоронців людина в мантії не звертала уваги, пояснивши це тим, що всі вони будуть говорити одне й те ж саме. Замість розгляду предмета затримання, присутні адвокати та суддя почали вишукувати у документах помилки та навчати правоохоронців як правильно складати протоколи. У результаті було винесено судове рішення: у діях заступника директора підприємства «Г» не вбачаються ознаки адмінправопорушення і тому його звільнено від адмінвідповідальності.
    На сьогодні громадянин Німеччини перебуває у лікарні через погіршення стану здоров’я. Але стало відомо, що він згідно із документом, який показав міліціонерам, на території України знаходиться незаконно. Адже термін дії дозволу його перебування у нашій державі скінчився ще 11.07.2010 року.
    На закінчення, як свідки вчорашньої клоунади, скажемо одне: нам прикро за нашу державу, в якій свідчення самих офіцерів не варті і ламаного гроша. Натомість окремі із суддів дозволяють собі приймати рішення за іншими критеріями…
    Хотілося б і запитати у цього ж закордонного директора підприємства «Г»: чи вели б ви себе так нахабно у своїй державі під час перевірки вашої фірми поліцаями?.. Невже ви думаєте: якщо ваші кишені та гаманці набиті валютою, то вам усе дозволено на Україні?.. Пане іноземцю, виявляйте повагу до українського законодавства, його громадян та правоохоронних органів.
    Про перебіг подальших подій читайте у наших наступних публікаціях. Тому що прокуратура має право протягом 10 днів опротестувати рішення судді, або ж залишити його без змін. Ми з цікавістю будемо чекати, яку ж правову оцінку цьому випадку дасть прокуратура.
    Т. Бушко,
    О. Росул




    22_7.jpg
    33_5.jpg
    44_2.jpg
    55_3.jpg
    66_3.jpg
    77_1.jpg
    88_1.jpg
    99_0.jpg
    999.jpg
    9999.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    П р и х о д ь к о -
    КОМСОМОЛЬСЬКОЄ ХУЙЛО -
    ЛЕМ В ЦИГАНСЬКОЄ СЕЛО !!!

    відповідь

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    П р и х о д ь к о -
    КОМСОМОЛЬСЬКОЄ ХУЙЛО -
    ЛЕМ В ЦИГАНСЬКОЄ СЕЛО !!!

    відповідь

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    П р и х о д ь к о -
    КОМСОМОЛЬСЬКОЄ ХУЙЛО -
    ЛЕМ В ЦИГАНСЬКОЄ СЕЛО !!!

    відповідь

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    П р и х о д ь к о -
    КОМСОМОЛЬСЬКОЄ ХУЙЛО -
    ЛЕМ В ЦИГАНСЬКОЄ СЕЛО !!!

    відповідь

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    П р и х о д ь к о -
    КОМСОМОЛЬСЬКОЄ ХУЙЛО -
    ЛЕМ В ЦИГАНСЬКОЄ СЕЛО !!!

    відповідь

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    П р и х о д ь к о -
    КОМСОМОЛЬСЬКОЄ ХУЙЛО -
    ЛЕМ В ЦИГАНСЬКОЄ СЕЛО !!!

    відповідь