ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські податківці долучилися до урочистостей з нагоди Дня знань

    19 квітня 2024 п'ятниця
    65 переглядів

    1 вересня у всій країні відзначили День знань. Цього року, як і в попередні роки, у цей святковий день закарпатські податківці навідалися у гості до своїх підшефних - учнів навчальних закладів та шкіл-інтернатів області.


    Як повідомили кореспондентам UA-Reporter.com в ДПА у Закарпатській області:



    У Нижньобистрівській загальноосвітній школі-інтернаті, що у Хустському районі, виховується близько двох сотень дітей-сиріт та напівсиріт, а також дітей з малозабезпечених сімей.
    Традиційно на свято 1 дзвоника до Нижньобистрівської загальноосвітньої школи-інтернат завітали начальник Хустської ОДПІ Михайло Русняк, заступник начальника інспекції Любомир Петровський та член Громадської ради при Хустській ОДПІ Людвіг Імре.
    Щирими посмішками, теплими вітаннями зустріло подвір’я Нижньобистрівської школи-інтернату чудове свято – День знань. Старт традиційно дала урочиста лінійка, на якій начальник Хустської ОДПІ Михайло Русняк привітав усіх вихованців інтернату та вчителів з початком нового навчального року. Побажав учням сміливо йти по життю, оволодівати знаннями, збагачуватись духовно та фізично, самоутверджуватись, щоб згодом творити майбутнє добрими і корисними справами. Освітянам - успішної, результативної, плідної роботи, а учням – хороших оцінок і відмінних знань.
    Податківці завжди приходять на свято з подарунками. Не відступили від своїх традицій і цього року. За підтримки членів Громадської ради при Хустській ОДПІ для вихованців школи-інтернату були придбані та вручені комплекти шкільної форми, футбольні, волейбольні м`ячі, інший спортивний та ігровий інвентар.

    Мукачівський район
    Цього року, за доброю традицією, не залишилось осторонь урочистостей 1 вересня і податкова служба Мукачівщини. У цей день податківці відвідали Мукачівську гімназію.
    Урочистості з нагоди Дня знань розпочалися з виступу директора гімназії Володимира Цифри, який тепло привітав дітей та гостей свята. Святкування продовжилося промовою начальника Мукачівської ОДПІ Романа Луника. Він зазначив, що свято Першого дзвоника для школярів є початком наполегливої праці та надійним кроком у світ пізнання. Від якості набутих знань залежить подальша путівка у доросле життя. Роман Васильович висловив сподівання, що молоде покоління зробить гідний і вагомий внесок у розбудову нашої держави. Також він запросив дітей взяти участь у конкурсі дитячої творчості “Податки очима дітей – 2011”, побажав учням успіхів у навчанні та нових творчих здобутків.

    Ужгородський район

    До учнів Великодобронської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ужгородського району завітав начальник Ужгородської МДПІ Тарас Триндяк. Тарас Михайлович щиро привітав учнів школи зі святом, побажав їм міцного здоров’я та успіхів у навчанні.
    Діти завжди з нетерпінням очікують на візити своїх шефів. До речі, це не разова акція податківців, а черговий крок у довгостроковій адресній допомозі, яку вони надають школам Ужгородського району.
    Так і на цей раз керівник інспекції приїхав із цінним подарунком – багатофункціональним принтером-ксероксом, який був урочисто подарований вихованцям Великодобронської школи. За словами Т.Триндяка, податківці очолюваної ним інспекції мають намір й надалі всіляко підтримувати навчальні заклади Ужгородського району.

    Іршавський район

    Однією з характерних рис цивілізованості розвинутої держави є добровільна сплата податків її громадянами. Кожна країна має свої методи її досягнення, але спільним є те, що усвідомлення обов’язку сплачувати податки виховується у громадян змалку.
    Податківці Іршавщини разом з освітянами спільно розв’язують цю проблему шляхом навчання школярів податкової грамотності починаючи з молодших класів. Під час зустрічей з учнями податківці знайомлять їх з економічними категоріями й законами від простого до складного, від знайомого до незнайомого, що дає уявлення про такі поняття, як “податки”, “банк”, “бюджет”, “підприємець” тощо.
    Широко застосовуються такі методи роботи з молоддю, як тематичні семінари, ділові ігри, конкурси дитячої творчості “Податки очима дітей”.
    Працюючи в зазначеному напрямі, працівники ДПІ у Іршавському районі щорічно беруть активну участь у заходах, присвячених „Дню знань” та „Останнього дзвоника”. У багатьох школах району і в цьому році на урочистостях з нагоди свята Першого дзвоника були присутні керівники та відповідальні працівники державної податкової інспекції району. Так, Іршавську ЗОШ І-ІІІ ст.№1 відвідали начальник податкової служби району Олександр Балаж та його заступник Юрій Чепура.
    Від імені податківців Олександр Балаж щиро привітав колектив вчителів та учнів школи з початком нового навчального року, висловив їм подяку за плідну співпрацю з державною податковою службою й активну участь у формуванні високої податкової культури населення та учнівської молоді зокрема.

    Свалявський район

    Доброю традицією стала участь представників Свалявської МДПІ в урочистостях з нагоди Дня знань. 1 вересня на урочистій лінійці з нагоди Першого дзвоника у Свалявській ЗОШ №2 побував заступник начальника Свалявської МДПІ Едуард Гартавер.
    Е.Гартавер привітав школярів та побажав підкорити нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів та досягти омріяної мети. Едуард Йосипович також подякував педагогам, які невтомно і дбайливо опікуються своїми вихованцями, самовіддано передають їм знання, вміння та досвід.
    Після завершення свята керівництво школи та заступник начальника податкової інспекції намітили кроки до подальшої співпраці у проведенні масово-роз’яснювальної роботи щодо виховання молоді у дусі поваги до законів України.
    Учнів Полянської ЗОШ І-ІІІ ступеня з нагоди нового навчального року привітала завідувач сектору масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Свалявської МДПІ Тетяна Фоштер. Вона побажала школярам досягнути високих результатів у навчанні та завжди бути активними у громадському житті. Найменшим учні отримали розмальовки – «Казка про податки».

    Берегівський район
    Разом з початком осені коридори та класи Берегівських шкіл знову наповнились веселим дитячим сміхом і метушнею. Святково вдягнені школярі з букетами квітів в руках і товстими ранцями за плечима поспішають до класних кімнат, аби привітати своїх вчителів з початком нового навчального року.
    Берегівські податківці також не залишились осторонь свята Першого дзвоника. Начальник Берегівської ОДПІ Василь Пацкан відвідав урочисту лінійку в ЗОШ №1 м.Берегово, щоб особисто привітати наймолодших школярів з першим етапом їхнього дорослого життя.
    В.Пацкан висловив надію, що учні 11-их класів - майбутні платники податків - будуть обізнані з усіма аспектами суспільного життя, зокрема, з основами податкового законодавства, і почнуть свій самостійний шлях, чітко розуміючи свої соціальні права та обов’язки.
    Високо оцінюючи роботу вчителів та старанність учнів, Василь Пацкан наголосив на тому, як важливо ефективно використати останній рік навчання в школі, щоб після складання підсумкових іспитів вдало продовжити навчання у вищих навчальних закладах і, можливо, у Національному університеті державної податкової служби України.



    Т. Горянка,
    В. Попович

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору