ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Європейці радитимуться в Ужгороді, як допомогти Карпатам

    28 березня 2024 четвер
    43 переглядів
    В Ужгороді розпочинається конференція «Сталий розвиток Карпат»

    Міжнародна конференція «Сталий розвиток Карпат та інших гірських регіонів Європи» триватиме в Ужгороді два дні, 8-9 вересня. За словами заступника керуючого справами Закарпатської облради Наталії Мигалини, серед питань, які планують обговорити учасники конференції – протидія природним та техногенним катаклізмам, збереження екосистеми Карпат та розвиток гірського туризму.

    Гірські лісові масиви Карпат – це джерело відновлення чистого повітря, а екосистеми гір забезпечують належний водний та кліматичний баланс Європи. Тут найбільша мережа річок, водотоків, унікальних гірських озер. Крім того, в карпатських горах зосереджена третина видів флори та фауни континенту. Утім, останнім часом природні катаклізми та техногенні катастрофи спричиняють багато екологічних і соціальних проблем.

    Очікування від ужгородської конференції

    З доповідями про спільне розв’язання цих викликів виступлять понад сотню науковців з різних країн світу. Над своїми пропозиціями вони працювали понад два роки. З боку України в конференції, окрім науковців, візьмуть участь представники Мінрегіонбуду, Мінприроди, МЗС, МНС, Держводгоспу, Держкомлісгоспу та Міжрегіональної асоціації «Карпатський Єврорегіон».

    За останні два роки у різних країнах Європи відбулося понад 80 регіональних і міжнародних конференцій, симпозіумів та семінарів з питань екологічної безпеки та сталого розвитку Карпат. Але очікують, що саме в Ужгороді представники країн-учасниць погодять та підпишуть проект Резолюції та проект Рекомендацій щодо сталого господарювання в гірських регіонах. Саме українська сторона була ініціатором спільної розробки та погодження таких документів.

    Наприкінці вересня підписані проекти розглянуть в статутних комітетах, а у жовтні 2010 року – на пленарній сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи.

    Автор: Наталя Зотова

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору