ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ратушняк відбирає у ужгородського підприємця земельну ділянку (ВІДЕО, ДОКУМЕНТИ)

    25 квітня 2024 четвер
    89 переглядів
    Прес-конференція Артура Поляка

    15 вересня, в Ужгороді, відбулась прес-конференція приватного підприємця Артура Поляка, який займається будівництвом та є одним із забудовників мікрорайону Боздош. Також були присутні: головний інженер - конструктор Павло Штефаньо та адвокат Станіслав Пильник.

    Зустріч з мас - медіа була присвячена темі «Корупційні схеми чиновників управління архітектури та містобудування Ужгорода», іншими словами створення штучних перепон в бажанні отримання хабарів з боку керівників міської архітектури та міської ради.
    Артур Поляк, заявив, що протягом багатьох років займається будівництвом житла в м.Ужгороді, в тому числі соціального, даючи змогу багатьом ужгородським сім’ям отримати власний дах над головою. Але незаконні дії керівників управління архітектури, Олександри Зотової та Олександра Довбаки, та відсутність реакції на їхні заяви з боку міського прокурора Штефанюка, та міського голови Ратушняка, змусили його звернутися за допомогою до ЗМІ.
    Вищезгадані чиновники створюють незаконні перепони в користуванні та роблять спроби захопити земельну ділянку підприємця в мікрорайоні «Боздош».
    Суть конфлікту полягає у наступному. Ще у 2005 році підприємець отримав всі документи і дозволи, які дають йому право на зведення 70-ти квартирної житлової будівлі по вул.Лінтура, 8. Цей будинок повинен був задовольнити житлові потреби багатьох ужгородців, більше того, йдучи назустріч побажанням замовників, забудовник вирішив внести корективи у внутрішнє планування, зменшити кількість дорогих 3-х кімнатних квартир за рахунок збільшення кількості більш дешевих, однокімнатних. Будівництво здійснюється у кілька етапів.
    Коли дійшла черга до будівництва третьої секції, заступник начальника управління архітектури та містобудування Олександра Зотова почала незаконно вимагати окремого погодження, незважаючи на наявність у забудовника генплану будівництва всього будинку в цілому, погодженого ще у 2005 році тодішнім Головним архітектором Олександром Шебою. Маючи на меті створити проблеми, та заборонити будівництво, Зотова підробила важливі документи, зокрема архітектурно–планувальне завдання ( АПЗ ), яке визначає характеристики об’єкту. У варіанті, який з’явився після «редакції» Зотової, можна побачити приписку до назви об’єкту: «І черга 16 кв. ж/б» (дивіться фото документів).
    arc1a1.jpg
    arc2a2.jpg
    Користуючись підробками, Зотова почала вимагати припинення зведення наступної секції будівлі, до погодження цього етапу, хоча у Загальних положеннях АПЗ чітко сказано:
    «Умови на проектно–вишукувані роботи, які викладені в затверджених АПЗ та ТУ, не можуть бути однобічно змінені. Зміни і доповнення щодо виданого замовникові АПЗ та ТУ можуть бути внесені органом, який його видав, за згодою замовника».
    Як зазначив адвокат Станіслав Пильник, за логікою підроблених Зотовою документів, забудовник втрачав право не тільки на будівництво третьої секції, взагалі все будівництво мало виглядати «незаконним». На це вона й розраховувала, адже генплан був розроблений на всю будівлю, погодження окремих секцій в нього не входило.
    Оскільки підробка та злочинні дії Зотової були занадто явними, щоб мати успіх, у цьому конфлікті з’явився ще один суб’єкт – підставна організація ТОВ «Гранд Ойл ДК», яка почала з того, що незаконно захопила прилеглу до будинку територію (треба додати, що юридична адреса цього товариства чомусь співпадає з адресою селищної ради села Сюрте, хоча ніякого офісу там немає, а трудову діяльність організація не веде від 2005 року).
    Наступним кроком керівництва «Гранд Ойл ДК» було порушення межі земельної ділянки, наданої у користування ПП Поляк. Всупереч нормам землекористування, був захоплений і загороджений парканом в’їзд на прилеглу до будівлі територію. Підприємство створило умови, за яких ПП Поляк не міг здійснювати будівництво чергової секції будинку (згідно генплану та схеми використання земельної ділянки по вул.Лінтура, 8 передбачено вільний проїзд шириною 3,5 м., який захопило це «товариство»). У зв’язку з цим, ПП Поляк звернувся до прокуратури, управління архітектури та до міського голови. Але і Олександра Зотова, і теперішній головний архітектор Олександр Довбака, і сам міський голова Сергій Ратушняк ігнорують закон та звернення підприємця. Він переконаний, що мер Сергій Ратушняк використовуючи фіктивну фірму, намагається незаконно захопити чужу земельну ділянку. В цій злочинній схемі йому допомагають Заступник начальника управління архітектури та містобудування О. Зотова та головний архітектор Ужгорода О. Довбака.
    arc17a17.jpg
    arc18a18.jpg
    Резюмуючи все сказане, хочеться додати:
    Ігнорування законодавства стали нормою та звичним явищем в поведінці мера Ратушняка, а ручні “недалекі” чиновники (які потім будуть відповідати за свої дії), інструментом у власних кримінальних схемах. Для цього в призначеннях на відповідальні посади мером підбираються люди з базарів (як у випадку з головним архітектором Олександром Довбакою ), або взагалі без освіти, як це було з пані Зотовою, яку все-таки прийшлося відсторонити від виконання функцій головного архітектора відповідно до припису прокурора .
    Але ніщо не вічне! Ужгородці, скоро 31 жовтня!
    "Вся закарпатська правда"
    arc3a3.jpg
    arc4a4.jpg
    arc5a5.jpg
    arc6a6.jpg
    arc7a7.jpg
    arc8a8.jpg
    arc9a9.jpg
    arc10a10.jpg
    arc11a11.jpg
    arc12a12.jpg
    arc13a13.jpg
    arc14a14.jpg
    arc15a15.jpg
    arc16a16a.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости