ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сергій Слободянюк: "Ужгородці мають обирати не поміж двічі судимими та барменами, а між відповідальними програмами"

    18 квітня 2024 четвер
    67 переглядів

    Сергій Слободянюк відомий ужгородцям по своїй діяльності, як у Верховній Раді так і в обласній та міській радах. Відомий він і як голова обласної організації воїнів Афганістану та громадської організації “Місто”. Не менш відомий він і як постійний опонент колишнього мера міста Сергія Ратушняка до якого стоїть в жорсткій опозиції. Редакція видання вирішила зустрітися із Сергієм Миколайовичем і задати питання на деякі гострі проблеми нашого життя: майбутніх виборів, бачення виходу з тих кризових явищ, в яких тоне наше суспільство, та деякі інші.

    — Сергій Миколайович, Ви вже багато років “варитеся” у закарпатській політиці. За цей час у Вас накопичився чималий досвід, зокрема у розумінні причин, що породжують проблеми у життєдіяльності міста. Що заважає ужгородцям нормально жити та рухатись уперед?
    — Політична і громадська пасивність мешканців обласного центру. Наші люди ще не розуміють, що влада — це саме вони, але звісно за умови їх активної позиції в громадсько-політичному житті. Ужгородці все ще продовжують вірувати в доброго чи поганого царя, президента, прем’єра, губернатор, мера, не усвідомлюючи, що тільки вони самі здатні дати собі раду, голосуючи і обираючи від депутата місцевої ради до президента, політиків, що реалізовуватимуть у владних кабінетах програми поліпшення життя більшості виборців. І тоді, коли кожен депутат і міський голова будуть відчувати відповідальність перед виборцями, а також перебувати під їхнім повним контролем, а також знатимуть, що прощення з боку виборця не буде — за корупцію, оману, використання влади в особистих цілях – кожен чиновник і депутат буде працювати на совість, а не на себе. Незабаром, у березні 2006 року, ужгородцям представиться шанс обрати чесну і справедливу владу на всіх рівнях, і побудувати Європу в Україні. Будемо сподіватися, що принаймі моральний рівень кандидатів у списку партій і їх висуванців на голів міст і сіл буде високим.
    — Що Ви особисто робите для того, щоб відповідати вище названим стандартам відповідальністі перед виборцями?
    — У м.Ужгороді стан справ міг би бути набагато краще, якби влада прислухалась до своїх громадян і громадських організацій. Саме для цього ми – наша команда – заснували в 2000 році громадське об’єднання “Місто” і розробили програму соціально-економічного розвитку Ужгорода, реалізація якої об’єднала представників підприємницьких кіл, інтелігенцію, технічну еліту і просто небайдужих людей. І починаючи вже з квітня 2002 року, ми реалізуємо цю програму саме в тих сферах життєдіяльності м.Ужгорода, де працюють представники нашої команди. І наша співпраця з будь-якими владними інституціями базується виключно на реалізації цієї програми, тобто для людей і заради людей. Варто тільки пригадати, що ми були єдині п’ятеро депутатів міськради, які протестували проти підвищення цін на житлово-комунальні послуги і тарифи. Виборці бачили, що міська рада працює на них, що є протидія всіляким зловживанням і корупції і бачили, що представники об’єднання “Місто” безкомпромісні у відстоюванні захисту прав і інтересів виборця. І люди бачать сьогодні різницю навіть порівняно з минулим роком, коли представника нашої команди немає в керівництві міста і зокрема у виконкомі. Ви подивіться, що сьогодні відбувається з розподілом і приватизацією землі. Нині навколо всього, що пов’язано із землею, відбуваються масові зловживання. При цьому переважна більшість підприємців не мають доступу не те що до земельних ділянок під бізнес і виробництво, а навіть до будь-якої інформації про наявність землі. Те ж саме стосується і пересічних громадян. Вони і понині не знають, на яких умовах іде розподіл землі під індивідуальне будівництво! Тільки завдяки депутатам від об’єднання “Місто” на цій сесії група інвалідів і ветеранів отримали земельні ділянки під будівництво. Контроль за земельною комісією міськради в руках людей С.Ратушняка. Дуже дивно, що газети колишнього мера майже рік обходять “земельну” тему. Для них у цьому питанні все гаразд? Чи хтось-щось „у клювіку” несе Ратушняку? Відбувається повний занепад медицини в місті і, саме цю галузь “курірує” заступник мера Симулик – представник Ратушняка і чільник Народної партії. Але Ратушняк ще примудряється використовувати тему медичних закладів для власного піару. Зайдіть, пане Ратушняк, з Симуликом у дитячу поліклініку й подивіться на обшарпані стіни і дайте відповідь ужгородцям, скільки було розподілено коштів з субвенції Кабінету Міністрів за Вашою квотою на Ужгород, зокрема на потреби медичних закладів – 0% за три роки депутатства.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору