ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

До цього матчу жодного разу «Енергетик» не перемагав «Закарпаття»

    29 березня 2024 п'ятниця
    74 переглядів
    «Енергетик» - «Закарпаття»: 2-1.

    Останній матч ці команди провели в Мукачево 24 травня 2009 року і він завершився скандалом. Єдиний гол, який забили ужгородці, на думку «енергетиків», був забитий з офсайду. Арбітр цього не побачив.
    Підтримати свою команду в Бурштині, незважаючи на прекрасну погоду, прийшло не так вже й багато глядачів, але вони не пожалкували, що прийшли сьогодні на стадіон.

    «Енергетик» - «Закарпаття»: 2-1.

    Голи: Данищук 24, Семенюк 31 - Штурко 57

    Перший тайм активніше розпочав «Енергетик». Спочатку Семенюк, включивши свій дриблінг, вривався в штрафний гостей, а потім Долотко дальнім ударом пристрілювався по воротах. «Закарпаття» намагалося швидко переходити поле, розраховуючи на швидкість і майстерність Чарльза Невуче та Матвія Бобаля. На 18-й хвилині дуже активний Андрій Чернов заробив штрафний, але Мостовий з стандарту поцілив в поперечку. Бурштинці зрозуміли, що з суперником можна грати на рівних і пішли вперед створювати моменти. З дальніх дистанцій пробивали Срібний та Чернов. Вивести свою команду вперед вдалося аж на 25-й хвилині. Семенюк прорвався в штрафний, обіграв захисника і пробив в поперечку, м’яч воротар вибив на Данищука і той не схибив.

    Тренер «Закарпаття» Ігор Гамула надіявся розбудити свою команду швидкою заміною, але його підопічні не зрозуміли старання тренера. На 32-й хвилині «енергетики» розіграли красиву багатоходівку Семенюк – Долотко – Чернов – Данищук, яка завершилась розстрілом воріт Олександром Семенюком. Цей м’яч став шостим для бурштинського голеадора і він догнав за цим показником кращих бомбардирів турніру.

    Другий гол ввів в шок ужгородців. Хоча вони відповіли ударом вище воріт Комарницького, але цей момент явно не можна назвати гольовим. Натомість «бурштинський Мессі» Андрій Чернов продовжував обігрувати суперників і віддавати паси, а на 42-й хвилині його удар п’яткою після проходу Долотка глядачі вітали стоячи. Шкода, проте воротар зреагував на «хитрий» удар і перевів м’яч на кутовий. Одразу ж «Енергетик» міг пропустити «м’яч в роздягалку». Це Матвій Бобаль на останій хвилині першого тайму обіграв захисника і пробив під поперечку. Хомин виручив.

    Після відпочинку «Закарпаття» почало грати активніше. На 47-й хвилині небезпечно пробив Невуче, м’яч розминувся з стійкою. Команди почали обмінюватися небезпечними моментами. Через хвилину Семенюк скинув п’яткою на Данищука, той пробив, але влучив в сітку з іншої сторони. В ці хвилини досить активно виглядав Орест Януш, який по своєму флангу не давав спокійно гостям піти в атаку. На 54-й хвилині ще один стовідсотковий гольовий момент втратив Ігор Долотко. Забити третій гол гостям він міг після помилки воротаря, проте не влучив в пусті ворота.
    На 57-й хвилині Штурко повернув інтригу в матчі. Суддя призначив штрафний в центрі поля і поки гравці «Енергетика» думали, чому пролунав свисток, закарпатці швидко провели атаку і Штурко переграв Миколу Хомина.

    Похвально для «Енергетика», що команда не сіла в глухий захист, а все ж пробувала забити третій м’яч. На 63-й хвилині Мостовий потужно пробив з штрафного, Надь відбив за межі штрафного і Лазорик пробив трішки неточно. Гарний шанс також мав Семенюк, та удар через себе не був на скільки ефективним, скільки красивим.

    «Закарпаття» на останніх хвилинах влаштувало справжній штурм, пробивав кілька раз Невуче, Комарницький та Бобаль, але фарт сьогодні був на стороні «енергетиків».

    ФК "Енергетик" Бурштин: Хомин, Слука, Лазорик, Срібний, Мостовий (Мельник 85), Данищук (Микуш 92), Долотко, Гребінський, Януш (Прокопович 88), Чернов (Веретко 80), Семенюк (Крохмалюк 90).
    Тренер: Роман Покора.

    ФК "Закарпаття" Ужгород: Надь, Малигін, Райчевіч (Малиш 25), Шендрик, Невуче, Бобаль, Штурко, Микуляк (Сверидов 60), Артюх (Лисицин 70), Гибалюк (Целих 82), Комарницький.
    Тренер: Ігор Гамула.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору