ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Цими вихідними в Мукачеві мили Сажотруса (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    76 переглядів
    У Мукачеві закликали дбати про чистоту рідного міста

    Цими вихідними в Мукачеві мили Сажотруса.… А також Кирила з Мефодієм, впорядковували памятник Богородиці Діві Марії, жартували, сміялися, розповідали вірші, фотографувалися, передавали символічні послання… Усе заради того, аби переконати мукачівців у необхідності щоденно дбати про чистоту рідного міста.

    У суботу, 2 жовтня журналісти, народний художник України Іван Бровді, фіналісти національного конкурсу «Свіжа кров» рок-гурт «Рокаш», діти, перехожі та особисто міський голова Мукачева Золтан Лендєл взяли до рук мітли, ганчірки, і більше години впорядковували центральну частину міста

    Вийшов класичний флеш-моб.

    Ідея про подібну акцію зародилася після публікації на одному із місцевих сайтів (порталі «Мукачево.нет» www.mukachevo.net) про те, що хтось необачно пролив фарбу на памятник Сажотрусу. Опісля журналісти дали публічну обіцянку самотужки відмити їх, якщо цього не зроблять комунальні служби. Ті впоралися, однак ідея колективного впорядкування міста нікуди не зникла.

    Заклик журналістів зібратись гуртом у першу суботу жовтня та всім містом мити Сажотруса відразу знайшов підтримку. Так, одна з кращих дитячих письменниць України Галина Малик написала вірш про Сажотруса, який під час акції розповів 5-річний Дмитрик. Тоді було запропоновано заразом помити ще й памятник Кирилу та Мефодію, а міський голова Мукачева Золтан Лендєл, окрім особистої підтримки акції, закликав гуртом впорядкувати ще й територію навколо памятника Богородиці.

    У суботу все це за дві години було зроблено: памятники вимиті та підметені, перехожі ошелешені та зацікавлені, учасники сповнені емоцій та вмотивовані на подальші соціальні перфоманси.



    2_22.jpg
    3_20.jpg
    4_6.JPG
    5_6.JPG
    6_11.jpg
    7_5.JPG
    8_7.jpg
    9_6.jpg
    10_5.jpg
    11_1.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору