ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді відбудеться зустріч з Ламою Оле Нідала

    19 квітня 2024 п'ятниця
    79 переглядів

    20 жовтня в Ужгороді в 19:00 в облмуздрамтеатрі відбудеться публічна лекція Лами Оле Нідала на тему: “Буддизм у сучасному світі”.


    Лама Оле Нідал розповість про те, що древні повчання Будди можуть запропонувати сучасному світові і що означає бути буддистом.

    Також Лама представить свою книгу «Про природу речей» - підручник про повчання Будди, в якому Лама дає відповіді на запитання про буддизм та практичне його застосування у житті.

    Книга видана українською видавництвом «Факт».



    Довідка UA-Reporter.com

    Відомий майстер буддійської медитації Лама Оле Нідал на прохання своїх учнів з 16 по 23 жовтня відвідає Україну. У рамках туру Лама прочитає ознайомчі лекції з Дхарми (Вчення Будди) у шести містах: Чернігові, Києві, Львові, Ужгороді, Луцьку та Хмельницькому, а також представить свою книгу «Про природу речей».

    Буддисти школи Карма Каг’ю скаладають найбільшу в Україні буддійську організацію - Релігійний центр об’єднання буддистів школи Карма Каг’ю, яка об’єднує 20 буддійських центрів та груп цілої України.

    Данці Оле та його дружина Ханна Нідал були першими і найближчими західними учнями Його Святості Кармапи XVI Рангджунга Рігпе Дордже, відомого як «король йогів Тибету».

    Отримавши буддійську освіту в Гімалаях, з 1972 року Лама Оле Нідал на прохання Кармапи XVI відправився вчити Дхармі на Захід, та заснував у всьому світі більше ніж 640 центрів Діамантового шляху, в яких учні, колеги і він сам регулярно навчають теорії та практиці буддизма.

    Останні 38 років Лама Оле Нідал читає лекції з буддизму та проводить кожен новий день у новому місті.

    «Про природу речей» – це одна з перших книг українською про буддизм. Вона є більше ніж підручник. Лама Оле Нідал дає відповіді на запитання про буддизм та практичне його застосування у житті в легкій для сприйняття та цікавій формі. Видавництво «Факт» у жовтні 2010 року випустило цю добре відому книгу, але наново перекладену українською мовою та в новій редакції. Цікаво, що саме з неї ще в 1997 році розпочалася робота з пошуку термінології для викладання Вчення Будди українською.



    Вікторія Онищенко,
    прес-секретар Релігійного центру українського
    об'єднання буддистів лінії Карма Каг'ю

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору