ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Прокуратура Ужгорода незаконно закрила кримінальну справу про продаж аптеки №1

    16 квітня 2024 вівторок
    72 переглядів
    Сергій Ратушняк витримує своє реноме «мера в законі»

    Протягом багатьох років Сергій Ратушняк витримує своє реноме «мера в законі». За час правлінь його прізвище фігурувало в цілому ряді кримінальних справ. Редакції ВЗП нещодавно стало відомо, що пан Ратушняк робить спроби уникнути кримінальної відповідальності за допомогою прокурора Ужгорода Івана Штефанюка, який за 20 днів до виборів незаконно закрив скандальну справу щодо продажу аптеки №1 в Ужгороді.

    Цей скандал розпочався ще у 2008 році. Саме тоді Ратушняк вирішив передати у приватну власність ряд комунальних об’єктів, серед яких була й історична аптека №1. Процедура відчуження комунального майна передбачала проведення відкритого аукціону, але у зв’язку з великим бажанням Сергія Ратушняка перехопити даний об’єкт, проведений він був з цілим рядом порушень.

    Так, інформацію стосовно проведення аукціону просто приховали, вилучивши тираж газети «Ужгород» від 23.02.2008, в якому містилися усі необхідні відомості. Таким чином, було порушено права інших фізичних та юридичних осіб на приватизацію комунального майна.

    В такий спосіб Ратушняк та його команда позбулися усіх зайвих претендентів, надавши інформацію щодо проведення винятково наближеному колу осіб. До аукціону було допущено лише 2 фірми з числа «своїх».

    Переможцем аукціону «призначається» фірма «Сертадо», засновниками якої є родичі Ратушняка, а саме: його дружина та донька. Відтак, приміщення аптеки в незаконний спосіб переходить за значно заниженою ціною від міської власності до особистої власності нашого мера.

    З огляду на це, та, враховуючи інші обставини тіньової оборудки, колишнім прокурором Ужгорода Олександром Стратюком 27.03.2008 року було порушено кримінальну справу за фактом незаконної приватизації ряду об’єктів нерухомості, в тому числі приміщення аптеки № 1.

    Сергій Ратушняк докладав багато зусиль щоб «зам’яти» цю справу у різні способи: через підкуп прокуратури, а коли це не вдалося через скасування постанови про порушення кримінальної справи у суді. Але рішенням Верховного суду України постанову про порушення кримінальної справи залишено в силі, що доводить, наявність складу злочину.

    Але для ужгородського прокурора Івана Штефанюка виявляється рішення Верховного суду України не указ. Тому, нехтуючи законами він, за 20 днів до виборів, а саме 11 жовтня поспіхом закриває справу.

    Наголошуємо на тому, що це далеко не перший випадок, коли Штфанюк покриває мера та його наближених. Згадаємо хоча б спробу фальсифікації результатів президентських виборів племінником пана Ратушняка Сергієм Яремчуком. Про це вже йшлося на сторінах ВЗП (читати тут).

    Так, пану Ратушняку дуже зручно, а головне – вигідно обіймати посаду міського голови, маючи біля себе ручного прокурора, тим самим тримаючи «правосуддя» у своїх руках.
    Натомість «розбазарювати» та привласнювати Ужгород ласими шматочками – це ті справи, якими мер пишається. Нахабності йому вистачає для того, щоб прилюдно на прес-конференціях заявляти про бажання і надалі передавати власнісь міста у приватні руки. (як ви розумієте, свої).

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору