ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В столиці Закарпаття на трьох округах будуть перевибори у січні 2011року

    24 квітня 2024 середа
    77 переглядів

    В Ужгороді на трьох виборчих округах - № 7, 8, 9 вибори визнано такими, що не відбулися. Відповідно буде призначено повторне голосування.


    Олександр Солонтай пояснив ситуацію щодо округу № 9, на якому «мажоритарку» до обласної ради виграла представниця Єдиного Центру Мирослава Каламуняк. Зокрема, кандидат поскаржився до обласної ТВК на роботу міської виборчої комісії, яка впродовж тижня ігнорувала його вимогу щодо повторного перерахунку бюлетенів. «Я тричі надавав міській виборчій комісії доказову базу, проте її не брали до уваги. Врешті, із порушенням закону комісія провела своє засідання о 23.59 і швидким рішенням в умовах відсутності членів комісії прийняла рішення відмовити мені у повторному підрахунку. Це порушує мої законні права, тому звернуся до обласної ТВК», - пояснив О. Солонтай. Кандидат просив визнати вибори на окрузі недійсними, але на момент його звернення міська комісія навіть не підвела підсумки і не подала до обласної ТВК документи.
    Наступним аргументом стало неспівпадіння у протоколах - тих, які у кандидата на руках і тих, які в міській комісії.
    Крім того, юридичною підставою для визнання виборів недійсними став інцидент минулої п’ятниці – спроба викрадення бюлетенів, коли виборчу документацію незаконно вантажили до фургону, потім, на вимогу кандидатів-очевидців її повернули назад. Але гарантії про її непорушність після цього немає.
    Ще одним важливим юридичним аргументом став той факт, що у бюлетенях не проставили позначку про вибуття однієї з кандидатів, яка проте «набрала» у результаті 357 голосів. «Голова міської виборчої комісії В. Боричевський розписався під тим, що кандидат Машкаринець вибула, але не довів це до відома членів комісій жодної із 20 дільниць округу № 9», - розповів О. Солонтай.
    «Я навів юридичні підстави, через які не погоджуюся із результатами виборів. Водночас, як політик, вважаю, що на території мого округу (як і інших) відбулися незаконні речі, які змушують боротися за переголосування. Це масовий підкуп виборців представниками Єдиного Центру. Ми зібрали свідчення людей і відповідну доказову базу. Друга політична підстава – 3500 виборців не проголосували за жодного з кандидатів. Це більше, ніж за кожного із них. 22 % виборців висловилися «не підтримую жодного кандидата», такого ще не було. Або у пачках з цими бюлетенями насправді голоси за кандидатів, або справді виборці висловили недовіру – це стосується і мене, й інших кандидатів. Тобто новообрані депутати по цьому округу не мають морального права приймати мандати, – сказав О. Солонтай. – У мене є законні можливості захищати свої права і права тих виборців, які підтримали мене. Тому використовую усі наявні у межах закону можливості, щоб захистити право обирати і бути обраним».
    Перевибори відбудуться імовірно у січні.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Солонтай - Педрило !