ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Які ціни на продукти у магазинах Закарпаття ?

    19 квітня 2024 п'ятниця
    31 переглядів
    у Закарпатській області відбулося зростання цін на продукти харчування

    Протягом вересня поточного року вартість молочної продукції зросла в переважній більшості регіонів країни, на що, як пояснили молокопереробні підприємства, вплинуло підвищення закупівельних цін на сировину.

    Не винятком стало й Закарпаття. За даними Головного управління статистики у Закарпатській області на споживчому ринку у жовтні 2010 р. порівняно з вереснем, відбулося зростання цін на продукти харчування. Так, на 6,2% здорожчало масло вершкове, на 4,4% – сир і м’який сир (творог), на 2,5% – олія і на 2,0% – молоко. Водночас, відбулося здешевлення фруктів на 6,9%, яєць – на 6,0%, та цукру – на 4,1%. Сьогодні за літр молока в ужгородських крамницях доводиться викладати з гаманця від 7 до 15 грн. (залежно від жирності й виробника), від 7 грн. платимо за 500-грамову упаковку сметани, й від 6 до 15 грн. – за пачку масла. Найбільше – у середньому 75 грн., ужгородці віддають за кіло твердого сиру.
    Аби вплинути на ситуацію, Антимонопольний комітет України зобов’язав 11 найбільших гравців ринку молочної продукції забезпечити в листопаді цього року поетапне зниження оптово-відпускних цін на молоко, сметану, вершкове масло і твердий сир. В.о. голови АМКУ Юрій Кравченко зазначив: «Наступним нашим кроком буде надання рекомендацій роздрібним мережам щодо зменшення кінцевих цін на ті продукти, на які буде знижено оптово-відпускні ціни».
    Регіональна влада також не стоїть осторонь проблеми. Так, нещодавно було схвалено Програму розвитку та підтримки тваринництва і птахівництва у Закарпатській області на 2010–2015 роки. Її метою є створення передумов для розвитку товарного виробництва продукції тваринництва, досягнення позитивних зрушень у галузі шляхом нарощування виробництва молока і м’яса до рівня, що забезпечить продовольчу безпеку області. Одне з головних завдань – доведення обсягів валового виробництва м’яса у 2015 році до 115 тис. тонн у живій вазі та молока до 420 тис. тонн. У розрізі це означає, що на кожного закарпатця припадатиме до 320 л молока та – до 60 кг м’яса на рік.
    Наразі в області наявні лише три молокопереробні підприємства. Кошти для реалізації Програми виділятимуть з місцевих та обласного бюджетів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору